Psycholoog
Een traject met een psycholoog is waardevol en life-changing. Je zult inspirerende inzichten opdoen die een positief effect kunnen hebben op jezelf, je gevoel, je keuzes en de mensen om je heen.
Kies een psycholoog die bij jou past
Maak gebruik van de filters om een psycholoog te vinden die bij jou past.
Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag met het vinden van een geschikte psycholoog – ☏ 088 170 1500
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.

Hoe ziet een traject bij een psycholoog eruit?
Stap 1. Oriëntatiegesprek
Tijdens de eerste sessie zal de psycholoog je vragen stellen over je achtergrond, klachten en andere relevante informatie. Ook wordt duidelijk wat jouw specifieke doelen zijn. Jullie beslissen aan het eind van het gesprek of jullie het traject willen starten.
Stap 2. Diagnose
Op basis van jouw verhaal en de bevindingen van de psycholoog wordt er een diagnose gesteld.
Stap 3. Behandelplan
Samen met jouw psycholoog bepalen jullie het behandelplan. De behandeling bestaat meestal uit een specifiek soort therapie, zoals bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, ACT (acceptance en commitment therapie) of een combinatie van therapieën.
Stap 4. Sessies
Tijdens de sessies zal de psycholoog met je praten over jouw uitdagingen en je helpen om vaardigheden te ontwikkelen om hiermee om te gaan. Wanneer de behandeling is afgerond, zal de psycholoog samen met jou bespreken hoe je de vaardigheden en tools die je hebt geleerd kunt blijven toepassen in je dagelijks leven.

Wat doet een psycholoog?
Een psycholoog helpt iemand met psychische gezondheidsproblemen zoals:
- Depressie
- Angst
- Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
- Eetstoornissen
- Omgaan met stress
- Emotionele problemen
- Relaties
Ben je op zoek naar persoonlijke groei en ontwikkeling? Een psycholoog kan jou ook helpen bij het vinden van jouw sterke kanten, talenten en vaardigheden, en jou helpen deze verder te ontwikkelen. Dit kan je helpen jouw volledige potentieel te bereiken.
Ervaringen

HEB JE NOG VRAGEN?
Hi, ik ben Cheryl, adviseur bij GORTcoaching. Ik kan je helpen om de juiste psycholoog uit te zoeken en kan telefonisch het gratis oriëntatiegesprek voor je inplannen.
088 170 1500
Ik help je graag!
Veelgestelde vragen over een psycholoog
Hoe snel kan je bij een psycholoog terecht?
Hoe snel je bij een psycholoog terecht kunt, hangt af van de wachtlijst van de psycholoog en de ernst van de klachten. Via GORTcoaching kun je gemakkelijk de agenda van de psycholoog inzien en vaak op korte termijn een afspraak maken.
Wat is beter een psycholoog of psychiater?
Een psycholoog is vooral gericht op gesprekstherapie en het aanleren van vaardigheden. Een psychiater is gespecialiseerd in het voorschrijven van medicatie. Welke behandelaar beter is, hangt af van de aard en ernst van de klachten.
Heb ik een psycholoog nodig?
Of je een psycholoog nodig hebt, hangt af van de aard en de ernst van je klachten. Bij milde klachten kan het helpen om zelf aan de slag te gaan met zelfhulpboeken of online modules. Bij aanhoudende en/of ernstige klachten kan het raadzaam zijn om professionele hulp te zoeken.
Kun je zonder verwijzing naar een psycholoog?
Het is mogelijk om zonder verwijzing naar een psycholoog te gaan, maar niet alle verzekeraars vergoeden dit. Controleer jouw zorgverzekering.
Met welke vragen kan ik terecht bij een psycholoog?
Je kunt met verschillende onderwerpen bij een psycholoog terecht. Je kunt bijvoorbeeld bij een psycholoog terecht wanneer
- Je niet helemaal lekker in je vel zit
- Je het gevoel hebt dat je ergens mee om moet leren gaan
- Je niet weet waar bepaald gedrag vandaan komt en hierachter wilt komen
- Andere vragen op mentaal gebied
Voor wie is een psycholoog?
Je kunt bij een psycholoog van GORTcoaching terecht om verschillende redenen. Zo kun je bijvoorbeeld behoefte hebben aan een psycholoog wanneer je antwoord wil op vragen op het gebied van denken, voelen en gedrag. Soms weet je niet waar bepaald gedrag, bepaalde gevoelens en bepaalde gedachten vandaan komen, maar kun je er wel last van hebben. Een psycholoog zoekt daarom met jou naar de achterliggende oorzaak van deze gedragingen, gevoelens en gedachten om uiteindelijk tot een passende oplossing te komen.