Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je een leuke baan? Voel je je thuis op je werk? Ook wanneer je deze vragen met ja kunt beantwoorden, is het alsnog mogelijk om twijfels te hebben over je loopbaan. Wanneer je bewust bezig bent met je toekomst kunnen vragen in je opkomen als: ‘Is dit wel positief voor mijn CV?’ en ‘Staat het wel goed om heel lang bij dezelfde werkgever te blijven werken?’. Dit zijn vragen waar de loopbaanadviseur Amsterdam hulp bij biedt. Hierbij alvast een aantal handvatten om je mee op weg te helpen.

Groei binnen een bedrijf
Het is helemaal niet erg om lang bij dezelfde werkgever te blijven. Soms twijfelen werknemers of dit wel de juiste keuze is, die twijfel is echter vaak ongegrond. Wat deze keuze nog beter kan maken, is groeien binnen een bedrijf. Op je CV ziet het er erg mooi uit wanneer ze groei zien, op deze manier blijkt dat jij jezelf blijft ontwikkelen en in dit opzicht opvalt bij jouw huidige werkgever. De loopbaanadviseur Amsterdam kan je helpen deze groei te bewerkstelligen door de juiste tips en tricks te geven.

Wissel niet te vaak van werkgever
Wanneer je te vaak van werkgever wisselt komt dit meestal niet goed over. Veel verschillende baantjes duidt voor recruiters vaak op bijvoorbeeld ontslag of verlaagde motivatie. Denk er daarom bewust over na of je een baan wel wilt aannemen en of deze ook echt bij je past. Wanneer je hier goed over nadenkt zal je niet ergens terecht komen en dan eigenlijk liever snel weer weg willen.

Verandering is niet slecht, bewuste verandering is goed
Wees echter niet te bang om van baan te veranderen, want verandering is niet slecht. Daarom is het goed om bewust over je keuzes na te denken en als je er goed over nadenkt, is de kans dat er iets misgaat een stuk kleiner. Daarnaast zul je in een volgende sollicitatie goed kunnen beargumenteren waarom je deze keuze hebt gemaakt en dit straalt zelfvertrouwen uit.

Wil jij ook bewuster bezig zijn met je loopbaankeuzes? Kijk dan snel in onze agenda en maak een afspraak met de loopbaanadviseur Amsterdam.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden