Coaching voor studenten
Kan jij wel wat ondersteuning gebruiken van een coach tijdens je studie? Heb je misschien burn-out klachten of moeite met motivatie en/of planning? Samen met de coach ga je aan de slag met het in kaart brengen van jouw vraagstuk om deze vervolgens stapsgewijs aan te pakken. Je krijgt hierdoor nieuwe inzichten en kan dan zelf snel stappen zetten in de goede richting.
Loopbaanadvies na je studie Je bent afgestudeerd en nu? Wat wil je? Wat kan er allemaal? En wat heeft überhaupt zin in deze tijd? Coaches zijn altijd op de hoogte van slimme manier en strategieën om er achter te komen wat bij jou past en waar je voor moet gaan. Door een slimme strategie en handige vaardigheden aan te leren op het gebied van solliciteren kom je simpelweg sneller aan een baan in een leuke organisatie.
Studiekeuze advies
Heb jij hulp nodig bij studiekeuze? Kijk dan hier voor onze gespecialiseerde studiekeuze adviseurs!
Kies zelf je coach
Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag met het vinden van een geschikte coach – ☏ 088 170 1500
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Behoefte aan begeleiding
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan begeleiding, maar zijn daar niet altijd bewust van of durven de stap om wat voor reden dan ook niet te nemen. Niet elke student durft toe te geven dat hij of zij tijdens zijn studie een coach nodig heeft. Je studententijd wordt immers vaak benoemd als de mooiste tijd uit je leven. Veel studenten blijken echter moeite te hebben met hun hoofd boven water te houden. Maar een psycholoog is een stap te ver. Coaching voor Studenten kan daar een goede oplossing toe bieden.
Laagdrempelig aanspreekpunt
Wat veel studenten zoeken, is een laagdrempelig aanspreekpunt. Iemand met wie ze zowel over de grote als kleine problemen kunnen praten. Iemand wiens interesse uw welzijn en ontwikkeling is. Coaching voor studenten kan u dit bieden.
Presteren onder druk
Je start het sollicitatieproces op weg na je eerste echte baan nu je afgestudeerd bent. Eén van de vragen van jouw potentiele werkgever is: “Hoe preseteer jij onder druk?” Als student zou je dit toch gewoon aan moeten kunnen? Je hebt immers al vaker onder druk gepresteerd, tijdens tentamens en belangrijke presentaties. Waarom zou je dit op de arbeidsmarkt dan niet kunnen voortzetten? Ondanks deze realisatie blijft deze vraag aan je knagen. Ben ik daadwerkelijk in staat op de arbeidsmarkt te functioneren onder constante hoge druk?
Het is een probleem waar veel studenten tegenaan lopen, presteren onder druk. Zeker tegen het einde van de studie, meestal tijdens de stage, komen de meeste studenten in direct contact met de zakelijke wereld/arbeidsmarkt. Velen voelen alsof ze in deze wereld moeten presteren en niet mogen falen. Fouten maken tijdens je eerste echte baan, kan catastrofale gevolgen voor de rest van je loopbaan en carrière hebben. Deze mindset komt bij een verrassend aantal studenten voor. Deze twijfel zullen de meeste graag willen wegnemen. Coaching voor Studenten is een goede optie dit aan te pakken. Ga met uw coach in gesprek over uw twijfels. Ga in op de onzekerheid over jouw presteren (onder druk). In een coachingsgesprek kan u meer inzichten in uw werkpunten krijgen en samen met uw coach ene plan opstellen deze ook aan te pakken