Coaching voor Studenten

Studenten zitten vaak met tal van vragen: Hoe combineer ik mijn studie met mijn andere verplichtingen en hobby’s? Moet ik na mijn HBO doorgaan op de universiteit? Hoe ga ik om met de strenge selectieprocedure voor die baan/stage/opleiding? Wat kan ik straks eigenlijk op de arbeidsmarkt met een HBO/WO diploma? Wat is de meerwaarde van een master? Deze problemen die studenten in hun privé, werk en studieleven tegenkomen, worden veel besproken, maar zelden aangepakt. Coaching voor Studenten is een perfecte manier om deze problemen onder handen te nemen.

Veelvoorkomende coachvragen:

=

Welke studie(richting) is de beste keuze voor mij?

=

Hoe kan ik mezelf als student en mens verder ontwikkelen?

=

Wat is de meerwaarde van een tussenjaar voor mij?

=

Hoe bereik ik succes als student?

=

Hoe ga ik om met angst om mijn tentamen niet te halen?

=

Hoe balanceer ik mijn studie met mijn andere bezigheden?

=

Hoe vind ik na mijn studie een baan binnen mijn vakgebied?

=

Hoe ga ik om met twijfel over mijn studiekeuze?

Coaching voor studenten kan zich richten op:

Diploma, maar wat wil ik?

Ontdek wat de juiste volgende stap in uw loopbaan is.

Gesjeesd?

Vind de juiste balans voor u tussen studie, werk en plezier met behulp van life coaching.

Ontwikkel uw Kwaliteiten

Bereik uw wensen en doelen door uw competenties te verbeteren.

Vind Zekerheid

Pak twijfel aan en stap met praktische handvatten de arbeidsmarkt op. 

Informatie over coaching

Prijs

149,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €109,- per uur incl. BTW.

Wist u dat werkgevers heel vaak onze coachtrajecten vergoeden? Er zijn vele opties waar de coach u mee kan helpen. Vraag hier naar tijdens uw gratis oriëntatiegesprek. Zie ook onze pagina's voor de vergoedingsmogelijkheden voor organisaties en voor particulieren.

U kunt direct starten

Kies nu uw coach en plan direct uw gratis oriëntatiegesprek.

Duur coachtraject

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u rekenen op gemiddeld 5 tot 10 coachgesprekken, ongeveer 1 keer per 2-3 weken.

Vergoedingsmogelijkheden van een coachtraject

Wist u dat werkgevers heel vaak onze coachtrajecten vergoeden? Er zijn vele opties waar de coach u mee kan helpen. Vraag hier naar tijdens uw gratis oriëntatiegesprek.

Optie 1: Check uw CAO
Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij uw HR manager
Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij uw manager of de directeur
Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers
Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren
Optie 6: Basis & Aanvullende Zorgverzekering
Optie 7: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Optie 8: Subsidies van het UWV
Optie 9: Particulier tarief

Wist u dat?

Twijfel bij studenten heel normaal is? 1 op de vijf studenten verandert binnen het eerste jaar van studie(richting).

Inhoudelijk over coaching

Wat is coaching?

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken.

U verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn. Tijdens dit traject kunt u ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of u meer richten op zingeving. Loopbaancoaching is altijd gericht op de toekomst.

Wat is de meerwaarde van Coaching voor Studenten

In Coaching voor Studenten leert u uw eigen kwaliteiten en ambities te formuleren. Bijvoorbeeld als u erachter komt dat u de stof niet goed genoeg kan bijhouden, kan coaching u de mogelijkheid bieden dit actief aan te pakken. Maar de focus kan ook liggen op uw loopbaan. Wat zijn goede stappen in mijn loopbaan? Wat moet ik doen om je eigen doelen en wensen te bereiken? Natuurlijk is er in coaching voor Studenten ook ruimte om niet studie gerelateerde zaken aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van betere communicatievaardigheden om uw sociale relaties te verbeteren. Maar ook een vraag als “Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?” is in Coaching voor Studenten niet ongewoon. Elke student loopt tegen zijn unieke problemen en vragen aan, geen student is immers hetzelfde. Kortom, Coaching voor Studenten is een manier om alles wat u tegenkomt als student in een veilige en leerzame omgeving aan te pakken.

Hoe ziet een coachtraject er uit?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Samen met uw coach wordt uw traject samengesteld aan de hand van uw vragen en behoeften. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het orientatiegesprek
Het orientatiegesprek dient als kennismaking.
U en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen u wilt behalen en waarom
– wat u uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
– welke aanpak hier het beste bij past
Aan het eind van het gesprek stemt u met de coach af of het klikt. Als dit zo is, kunt u beginnen aan uw coachtraject.

Het coachtraject
Tijdens uw coachtraject werkt u aan uw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.

U en de coach zullen:
– een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
– constant reflecteren op uw eigen doel: bent u op de goede weg?
– na elke sessie gaat u met oefeningen aan de slag. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.

De coaches van GORTcoaching maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie
In het laatste gesprek zullen u en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver bent u en wat wilt u nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunt u een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Wanneer het een zakelijk traject betreft start en eindigt u vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen coach, coachee en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het coachdoel bereikt wordt. Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de coachee als dat van de leidinggevende belicht worden.

Wat levert coaching u op?
  • Meer zelfinzicht in jouw persoonlijke waarden, normen, drijfveren en doelen
  • Het (her-)ontdekken van talenten
  • Meer motivatie en energie
  • Bevlogenheid
  • Meer zelfvertrouwen
  • De knoop doorhakken en belangrijke keuzes maken
  • Het op zoek gaan naar wat jouw carrière succesvol zal maken
  • Het vinden van een balans tussen studeren en andere activiteiten
Behoefte aan begeleiding

Veel studenten hebben tijdens hun studie beheofte aan begeleiding, maar zijn daar niet altijd bewust van of durven de stap om wat voor reden dan ook niet te nemen. Niet elke student durft toe te geven dat hij of zij tijdens zijn studie een coach nodig heeft. Je studententijd wordt immers vaak benoemd als de mooiste tijd uit je leven. Veel studenten blijken echter moeite te hebben met hun hoofd boven water te houden. Maar een psycholoog is een stap te ver. Coaching voor Studenten kan daar een goede oplossing toe bieden.

Laagdrempelig Aanspreekpunt

Wat veel studenten zoeken, is een laagdrempelig aanspreekpunt. Iemand met wie ze zowel over de grote als kleine problemen kunnen praten. Iemand wiens interesse uw welzijn en ontwikkeling is. Coaching voor studenten kan u dit bieden.

Presteren onder druk

Je start het sollicitatieproces op weg na je eerste echte baan nu je afgestudeerd bent. Eén van de vragen van jouw potentiele werkgever is: “Hoe preseteer jij onder druk?” Als student zou je dit toch gewoon aan moeten kunnen? Je hebt immers al vaker onder druk gepresteerd, tijdens tentamens en belangrijke presentaties. Waarom zou je dit op de arbeidsmarkt dan niet kunnen voortzetten? Ondanks deze realisatie blijft deze vraag aan je knagen. Ben ik daadwerkelijk in staat op de arbeidsmarkt te functioneren onder constante hoge druk?

Het is een probleem waar veel studenten tegenaan lopen, presteren onder druk. Zeker tegen het einde van de studie, meestal tijdens de stage, komen de meeste studenten in direct contact met de zakelijke wereld/arbeidsmarkt. Velen voelen alsof ze in deze wereld moeten presteren en niet mogen falen. Fouten maken tijdens je eerste echte baan, kan catastrofale gevolgen voor de rest van je loopbaan en carrière hebben. Deze mindset komt bij een verrassend aantal studenten voor. Deze twijfel zullen de meeste graag willen wegnemen. Coaching voor Studenten is een goede optie dit aan te pakken. Ga met uw coach in gesprek over uw twijfels. Ga in op de onzekerheid over jouw presteren (onder druk). In een coachingsgesprek kan u meer inzichten in uw werkpunten krijgen en samen met uw coach ene plan opstellen deze ook aan te pakken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Soorten Coaching  >  Coaching voor Studenten