Coaching voor uw medewerkers - GORTcoaching - Vind uw coach!
Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Coaching voor uw medewerker

Coaching is één van de meest gewaardeerde HR-tools om het menselijk kapitaal volledig te ontplooien en dat is niet voor niets. Uit grootschalige onderzoeken naar de effectiviteit van Human Resource Development Instrumenten blijkt dat coaching het meest effectieve instrument wordt bevonden. Lees verder hoe u doeltreffend coaching voor uw medewerkers in kunt zetten!

coaching medewerkers

Wat is coaching?

Wij zien coaching als een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

1. Bewustwording en persoonlijke groei

2. Het vergroten van zelfvertrouwen

3. Het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden in werk en privé situaties.

Preferred supplier Wij horen steeds vaker dat leidinggevenden, HR-managers en ondernemers er voor kiezen hun shortlist coaches te vervangen voor een samenwerking met GORTcoaching. Uw preferred supplier worden betekent voor ons dat we een relatie met u kunnen opbouwen om zo samen het beste te bieden voor uw collega’s. Wilt u meer weten over wat wij u kunnen bieden? Bel ons! 0881701500

Informatie over coaching

Wanneer coaching inzetten?

U kunt coaching inzetten voor uw medewerker op het moment dat er behoefte is aan professionele of persoonlijke ontwikkeling. Onze coaches zijn gespecialiseerd in vele verschillende onderdelen van coaching, waarmee u onder meer de volgende competenties kunt ondersteunen en ontwikkelen:

 • Productiever en efficiënter leren werken aan doelen
 • Loopbaancoaching of begeleiding in het outplacementtraject
 • Ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten en het vinden van de eigen leiderschapsstijl
 • Beter inzicht krijgen in eigen functioneren, krachten en belemmeringen
 • Voorkomen of herstellen van een burnout of beter omgaan met stressklachten als preventiemiddel  
 • Het aanleren van nieuwe vaardigheden of competenties
 • Vergroten van zelfvertrouwen en zelfkennis

Coaching is een op zichzelf staande methode om persoonlijke ontwikkeling te bevorderen, maar kan ook ingezet worden als uitbreiding of ondersteuning van andere organisatie- en/of training initiatieven. » Kijk in de agenda en vraag een gratis oriëntatie gesprek aan

Uw rol tijdens het coachtraject

1: U kunt contact met ons opnemen of u kunt uw medewerker hier zelf een coach laten uitzoeken. Uw medewerker boekt vervolgens een gratis oriëntatie gesprek met een coach. Als er een klik is maakt de coach een offert op voor u. U kunt deze offerte online accorderen of aanpassen, na uw accordering start het coachtraject.

2: Vaak start het coachtraject met een drie-gesprek tussen u, de coach en de medewerker. In dit gesprek kunt u alles afstemmen met elkaar. Tijdens het traject neemt een kwaliteitsmanager contact met u op om te horen of alles naar wens verloopt.

3: Wij raden aan tijdens het traject zelf regelmatig gesprekken in te plannen met de coachee om zelf te horen wat de inzichten en vorderingen zijn. U kunt waarschijnlijk snel merken dat uw medewerker gelukkiger en efficiënter is. Uw ondersteuning is belangrijk voor het traject en u kunt dit op uw eigen manier vorm geven. Als alles naar wens is verlopen kunt u eindigen met een drie-gesprek met de coach.

Als drukke HR professional, leidinggevende of ondernemer wilt u altijd de beste coach bij u in de buurt voor u en uw collega’s, maar u heeft geen tijd om voor iedere coachvraag een nieuwe coach te gaan zoeken. Maak daarom GORTcoaching tot uw preferred supplier. Zo heeft u altijd direct de beste coach voor handen bij iedere mogelijke coachvraag. Daarnaast bouwen wij graag met u een relatie op om zo het beste in te kunnen spelen op uw specifieke vragen. Wilt u meer weten, bel met onze kwaliteitsmanagers Sander van der Horst of Joline Wortelboer via 088 170 1500.

Terugkerende problemen voorkomen

Voor alle medewerkers met terugkerende vragen bieden wij een levenslang leren programma. Hoe werkt het in de praktijk?

1) Onderhoudsgesprekken Een mogelijkheid is om bij uw huidige coach onderhoudsgesprekken te blijven volgen. U kunt dit bijv. 2 of 4 keer per jaar doen om uzelf scherp te houden op de onderwerpen waarop u gecoacht bent. Een verstandige keuze als terugval moet worden voorkomen.

2) Steeds weer nieuwe dingen leren van een nieuwe coach 

Kosten & Traject duur

Kosten: Coaching kost per uur 139,- euro excl. BTW. Een oriëntatiegesprek is altijd gratis.

Traject duur: Afhankelijk van de doelstelling kunt u rekenen op gemiddeld 8 tot 12 afspraken.

Wanneer starten: Vaak per direct. U kunt via deze pagina een coach uitzoeken en direct in de agenda van de coach kijken.

Return On Investment van coaching

Bedrijven die persoonlijk ontwikkeling om zakelijke redenen inzetten, zien een ROI tot een 7-voud van de oorspronkelijke investering terug.

Wetenschappelijke publicaties:
Hieronder volgen enkele wetenschappelijke publicaties over de ROI van coaching:

Fortune 500
Onder werknemers van Fortune 500 is een onderzoek uitgevoerd naar de winstgevendheid van Coaching (Mc Govern et. al., 2001). Resultaten wijzen uit dat coaching een 529% Return on Investment leverde en tevens verschillende, significante immateriële voordelen voor het bedrijf (zoals een toename van de productiviteit en werktevredenheid). Met het werknemersbehoud in acht genomen was de totale ROI 788%. Deze studie verschaft inzicht in hoe men de impact en effectiviteit van coaching nog meer kan optimaliseren.

Financiële Impact van coaching
In het onderzoek van Parker-Wilkins (2006) naar de financiële impact van coaching werden drie stappen toegepast:
Het begrijpen van de verwachte zakelijke waarde van coaching door het management (o.a. toegenomen productiviteit, diversiteit, werktevredenheid, klanttevredenheid en teamwork)
Vaststellen wat de medewerkers hebben geleerd van coaching
Onderzoeken hoe werknemers het geleerde toepassen en op deze wijze extra financiële waarde voor het bedrijf creëren.
Resultaten wijzen uit dat wanneer de effecten voor coaching werden geïsoleerd (waardoor effecten van andere variabelen werden uitgesloten), coaching zorgde voor een rendement van 689% op de investering. Daarbij ervoeren werknemers een verbeterde samenwerking binnen een team, een hogere werktevredenheid, toegenomen productiviteit en een toegenomen klanttevredenheid.

*Wat is ROI?
Return on investment, vaak afgekort als ROI, betekent letterlijk ‘rendement op investeringen’. Levert de investering een verlies op, dan is de ROI een negatief getal; levert de investering winst op, dan is de ROI een positief getal. Return on investement data wordt onder andere berekend door metingen van groei in verkoop, marktaandeel of rentabiliteit.
De ROI is voor bedrijven en investeerders vaak een belangrijke indicator of een investering daadwerkelijk geld gaat opleveren. Een versimpelde formule voor het berekenen van de ROI. ROI = (verwachte) opbrengst / Investering (kosten) x 100%.

Tarieven

Basis coach

Tarief per uur
99,-/Per uur
 • De coach maakt een passende offerte die aansluit bij het budget, de vraag en de coachbehoefte.
 • Onze kwaliteitsmanager helpt gedurende het gehele traject om alles in perfecte banen te leiden en neemt regelmatig even contact op.
 • De coachee krijgt na het traject een Personal Development Certificaat.
 • Een coachtraject duurt gemiddeld 8 tot 12 gesprekken.
 • Gemiddeld wordt er om de 2 tot 3 weken een gesprek gepland.
 • Het is mogelijk om per direct te starten.
» Vind een coach

Senior coach

Tarief per uur
139,-/Per uur
 • De coach maakt een passende offerte die aansluit bij het budget, de vraag en de coachbehoefte.
 • Onze kwaliteitsmanager helpt gedurende het gehele traject om alles in perfecte banen te leiden en neemt regelmatig even contact op.
 • De coachee krijgt na het traject een Personal Development Certificaat.
 • Een coachtraject duurt gemiddeld 8 tot 12 gesprekken.
 • Gemiddeld wordt er om de 2 tot 3 weken een gesprek gepland.
 • Het is mogelijk om per direct te starten.
» Vind een coach

Executive coaching

Tarief per uur
189,-/Per uur
 • Een vertrouwelijke externe coach die geen onderdeel is van de old boys en geen andere medewerkers in uw organisatie coacht. De coach is dus exclusief voor u beschikbaar en zal binnen uw netwerk verder niet actief zijn als coach.
 • Uw coach is op de hoogte van actuele wetenschappelijke inzichten op het gebied van Executive coaching
 • U kunt 24/7 contact opnemen met uw coach via telefoon, skype of email.
 • Iedere locatie naar wens is voor u beschikbaar, waar dan ook in Nederland.
 • Wij kunnen de factuur voor u anonimiseren.
» Vind een coach