COACHING VOOR EEN MEDEWERKER

Investeer in ontwikkeling en effectiviteit van uw medewerker

Waardevolle inzichten, doelen behalen

Bij GORTcoaching zijn wij ervan overtuigd dat iedereen soms dat ene waardevolle inzicht kan gebruiken. Wij geloven dat inzichten bijdragen aan het behalen van professionele en persoonlijke doelen.

Coaching bij GORTCoaching

Samen met onze coaches zetten wij coaching in als doelgericht en gestructureerd proces, waarbij de verkregen inzichten in dit proces de gecoachte aanzetten tot effectief gedrag. GORTcoaching is gespecialiseerd in 60+ soorten coaching.

Vind de juiste coach

Herkent u als HR-manager of leidinggevende een behoefte aan professionele of persoonlijke ontwikkeling bij uw medewerker?

U kunt eenvoudig zelf (of samen met uw medewerker) een coach selecteren die aansluit op de hulpvraag. 

Vervolgens kunt u direct een gratis oriëntatiegesprek inplannen, ook bij u op kantoor!
Kies hiervoor de optie -bij mij op het werk-!

Wilt u liever advies over coaching voor een medewerker?
Onze Coaching Consultants zijn er voor u en denken graag met u mee.

WANNEER COACHING VOOR MEDEWERKER INZETTEN?

Coaching is één van de meest gewaardeerde HR-tools om het menselijk kapitaal volledig te ontwikkelen.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in verschillende soorten coaching, waarmee u onder meer de volgende competenties kunt ondersteunen en ontwikkelen:

 • Voorkomen of herstellen van burn-out
 • Betere omgang met stressklachten
 • Loopbaancoaching of begeleiding in een outplacementtraject
 • Ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten
 • Beter inzicht krijgen in eigen functioneren, krachten en belemmeringen
 • Het aanleren van nieuwe vaardigheden of competenties
 • Productiever en efficiënter werken aan doelen
 • Vergroten van zelfvertrouwen en zelfkennis

Het coachtraject

Gratis oriëntatiegesprek: Uw medewerker kan eenvoudig zelf of samen met u een coach uitzoeken via onze website en direct een gratis oriëntatiegesprek inplannen.Dit is meestal nog in dezelfde week mogelijk. Als het klikt met de coach volgt de offerte, na accordering kan direct gestart worden met het coachtraject.

Trajectduur: Afhankelijk van de doelstelling kunt u rekenen op gemiddeld 6 tot 12 afspraken.

Kosten: Het reguliere senior tarief van coaching kost per uur 149,- euro excl. BTW. Lees meer over onze tarieven.

Plan direct een gratis oriëntatiegesprek

UW ROL TIJDENS HET COACHTRAJECT

In uw rol als HR-manager of leidinggevende kunt u zelf bepalen hoe betrokken u wilt zijn tijdens het coachtraject. We leggen u graag uit hoe wij doorgaans samenwerken met organisaties, maar dit kan geheel vormgegeven worden naar uw wensen. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Coaching Consultant

Aan de start van het traject neemt één van onze Coaching Consultants contact met u op om kennis te maken met u en uw organisatie. De aanleiding en start van het traject wordt besproken en onze Coaching Consultant denkt met u mee over hoe u optimaal ondersteuning kan bieden tijdens het coachtraject. Daarnaast kunt u adviezen inwinnen over coaching binnen uw organisatie, denk hierbij aan teamcoaching, workshops en masterclasses. Aan het einde van het trajeect heeft u opnieuw contact om te evalueren of de resultaten naar wens zijn voor de medewerker en of deze in lijn liggen met de verwachtingen vanuit uw organisatie.

Driegesprek

Het coachtraject wordt normaliter gestart met een driegesprek tussen de leidinggevende of HR-manager, coach en medewerker. In dit gesprek kunt u coachdoelen met elkaar afstemmen. Het traject wordt ook beëindigd met een driegesprek. Hierin wordt teruggekeken op de behaalde doelen en besproken hoe de verkregen inzichten gewaarborgd kunnen worden voor de medewerker.

Betrokkenheid

Wij raden het aan om tijdens het traject als direct leidinggevenden of HR-manager regelmatig gesprekken in te plannen met de medewerker, om zelf ook te horen wat de inzichten en vorderingen zijn. Ondersteuning en betrokkenheid vanuit de organisatie is belangrijk voor het traject.

Wat levert het op voor uw organisatie?

Organisaties die persoonlijke ontwikkeling om zakelijke redenen inzetten, investeren in het geluk, de ontwikkeling en de effectiviteit van de medewerker dit voorkomt allereerst dat goede medewerkers elders gaan werken (wat vaak gebeurt door opleidingen).

Daarnaast blijkt ook uit onderzoek dat coaching tot toename van productiviteit en werktevredenheid zorgt. Organisaties zien vaak een 7-voudige Return On Investment van de oorspronkelijke investering terug. Ook is aangetoond dat het tot positieve effecten leidt op het gebied van teamsamenwerking en klanttevredenheid.
Lees meer over de onderzoeken over coaching binnen organisaties…

Onderzoek 1: Toename van productiviteit en werktevredenheid
Onder werknemers van Fortune 500 is een onderzoek uitgevoerd naar de winstgevendheid van Coaching (Mc Govern et. al., 2001). Resultaten wijzen uit dat coaching een 529% Return on Investment leverde en tevens verschillende, significante immateriële voordelen voor het bedrijf (zoals een toename van de productiviteit en werktevredenheid). Met het werknemersbehoud in acht genomen was de totale ROI 788%.

Onderzoek 2: Positieve effecten op het gebied van teamsamenwerking en klanttevredenheid
In het onderzoek van Parker-Wilkins (2006) kwam naar voor dat als de resultaten voor coaching werden geïsoleerd (waardoor effecten van andere variabelen werden uitgesloten), coaching zorgde voor een rendement van 689% op de investering. Daarbij ervoeren werknemers een verbeterde samenwerking binnen een team, een hogere werktevredenheid, toegenomen productiviteit en hadden de klanten van het bedrijf een toegenomen klanttevredenheid.

TARIEVEN COACHING

GORTcoaches zijn onder te verdelen in 3 levels. Coaches, Senior coaches en Top-level coaches.
U kunt zelf kiezen welk level coach uw voorkeur heeft en het aantal coachgesprekken dat u wilt aanbieden aan uw medewerker.

U wilt zoveel mogelijk doen met uw budget. Dat begrijpen wij. U kunt met elk budget terecht bij ons.
Wij passen ons aan op uw situatie en wensen.

Kostenvoordeel

Als HR manager of leidinggevende wilt u natuurlijk graag precies weten welke voordelen er in kosten zijn rondom coaching voor uw medewerker. Goed om te weten: er zijn meerdere manieren om coaching (deels) vergoed te krijgen, of fiscaal aantrekkelijk in te kopen. Bekijk de mogelijkheden hieronder om uit te zoeken welke optie voor uw organisatie het meest geschikt is.

Heeft u hier toch nog vragen over?

Optie 1: Volledige belastingaftrek voor organisaties

Kosten voor coaching van een medewerker zijn volledig belasting aftrekbaar als het bedrijf het coaching traject betaalt. Naast teruggave van de btw kunt u de kosten van het coaching traject volledig als bedrijfskosten opvoeren, zonder drempel of andere beperkingen. Uw bedrijfsvorm (vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in uw medewerkers middels een coaching traject is fiscaal dus erg aantrekkelijk.

Ook bij een outplacementtraject, dus als u afscheid neemt van een medewerker, kan het interessant zijn de kosten als bedrijf dragen, in plaats van het meegeven van een bedrag aan uw medewerker waarmee hij of zij zelf coaching inkoopt. Omdat u de ontvanger bent van het belastingvoordeel bent u ook verantwoordelijk voor het juist toepassen van de kostenaftrek. Kijk voor meer informatie kijk op de site van de belastingdienst of neem contact op met uw belastingconsulent, accountant of belastinginspecteur.

Optie 2: Word Friend bij GORTcoaching
Vanaf meer dan 1 coachtraject of teamcoachingsessie per jaar is het al snel interessant om Friend van GORTcoaching te worden! Als Friend gaat u een exclusieve overeenkomst aan met GORTcoaching waardoor u voordelig gebruik kunt maken van coachingdiensten en services die wij u bieden, waaronder:

 • Gratis coachopleiding inclusief luxe arrangement voor contactpersoon
 • Korting op ál uw coachtrajecten
 • Eigen Coaching Consultant die altijd meedenkt over uw individuele- en teamvraagstukken

Neem contact met ons op voor meer informatie en overige voordelen van een Friend overeenkomst via zakelijk@gortcoaching.nl of 088 170 1502.

Optie 3: Hogescholen meestal gratis
Voor hogescholen is coaching bij GORTcoaching meestal gratis. Als zorgpartner van Livvit kunnen wij in 2019 vanuit dit pakket uw medewerkers gratis coaching aanbieden. De coaching kunt u inzetten bij het voorkomen en actief terugdringen van verzuim van uw medewerkers. Lees meer over coaching voor medewerkers van hogescholen.

Hi, ik ben Ellis!

Expert op het gebied van coaching diensten binnen organisaties. Heeft u het druk als HR professional of leidinggevende, maar heeft u ook het beste met uw medewerker(s) voor? Ik help u graag bij al uw vragen rondom coaching binnen uw organisatie. U kunt contact met mij opnemen via onderstaande contactgegevens.

Spreek ik u snel?

Hartelijke groet,
Ellis

Stel direct uw vraag per mail over Coaching voor uw medewerker

Wij beantwoorden uw vraag binnen 1 werkdag.

Contactgegevens

U kunt ons telefonisch bereiken of direct uw vraag per mail aan ons stellen.

Heeft u liever dat wij u terugbellen? Selecteer dan in onderstaand formulier uw tijdsvoorkeur en wij bellen u op dat moment terug.


De coaches van GORTcoaching zijn onder andere aangesloten bij

Certificeringen GORTcoaching
 >  coaching voor uw medewerkers