Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Juli 2021 – Lisa (21) is afgestudeerd aan Fontys Hogeschool in Eindhoven op de opleiding Communicatie. Na vier jaar gestudeerd te hebben, was het tijd om haar diploma in ontvangst te nemen.

Waarom de opleiding Communicatie?

Toen ik bijna klaar was met de middelbare school leek dat mij een passende en brede opleiding. Ik ben namelijk een spontaan, energiek en creatief persoon die geïnteresseerd is in veel verschillende dingen. Communicatie klinkt dan goed toch?

Na het behalen van mijn diploma ging ik aan de slag bij mijn afstudeerbedrijf als communicatie support medewerker. Ik moest (ook door corona) erg mijn weg vinden in het werkveld. Dit ging niet even makkelijk en ik begon mezelf af te vragen of ik met communicatie wel op de juiste plek zat. Dit kost veel energie, je twijfelt aan jezelf, aan je opleiding en aan de toekomst. Dit begonnen mijn familie en vriendinnen ook te merken. Ik deelde veel frustraties met hen en probeerde erover te praten, maar ik werd er helaas niet wijzer van.

Ik kom er zelf wel uit

In mijn omgeving zijn een paar mensen in het verleden aan de slag gegaan met coaching en dit heeft hen enorm geholpen in bijvoorbeeld het maken van een studiekeuze. Deze ervaringen zette mij aan het denken. Ik voelde me erg verloren en onzeker in mijn werk en wist niet of ik de juiste studie had gedaan. Ik begon na te denken over coaching en loopbaanbegeleiding, maar dat voelt ook al snel aan alsof je het zelf niet kan oplossen.

Echter, dat kon ik ook niet.. Voor een aantal wekenlang heb ik rondgelopen met de gedachtes van een coach zonder acties te ondernemen, omdat ik het zelf wilde oplossen en het de tijd wilde geven. Toch bleef mijn gevoel en onzekerheid hetzelfde. Begin 2022 ben ik gaan googelen naar coaching en ben ik de website van GORTcoaching tegengekomen. Deze website heeft mij geholpen om twee coaches te vinden waarmee ik wel aan de slag zou willen gaan.

Het belang van oriëntatiegesprekken

Ik vind het van belang om zo goed mogelijk onderzoek te doen naar een coach. Dit was voor mij oriëntatiegesprekken inplannen met verschillende coaches om te kijken hoe het aanvoelt. De oriëntatiegesprekken zijn heel fijn en gemakkelijk in te plannen. Dit heeft mij een goede indruk gegeven van de coach en het traject. Vanuit daar heb ik ook de keuze gemaakt om met een coach van GORTcoaching aan de slag te gaan.

Inmiddels ben ik al een aantal sessies bezig en het bevalt me heel goed. Nieuwsgierig? De komende tijd zal ik een kijkje geven op mijn Instagramaccount hoe een coachgesprek eruit ziet en wat erbij komt kijken. Daarnaast komt er nog een vervolg van deze blog aan het einde van mijn traject.

Heb je verder vragen of ben je zelf aan het twijfelen om met een coach aan de slag te gaan? Je kan me altijd een berichtje sturen! Instagram: lisa.molensky / LinkedIn: Lisa Molensky


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden