Informatie over de Occupational Personality Questionnaire

De OPQ32 is wereldwijd één van de meest veelgebruikte en gerespecteerde metingen van gedragsstijlen op de werkplek.

De OPQ32 meet een aantal aan werk gerelateerde persoonlijkheidseigenschappen. De persoonlijkheidsvragenlijst bestaat uit stellingen die zijn ontwikkeld om het gedrag in een werksituatie in kaart te meten. De vijf belangrijke clusters van persoonlijkheidseigenschappen van de Big Five liggen hier aan ten grondslag, ofwel extraversie, emotionele onbekommerdheid, gewetensvolheid, vriendelijkheid en openheid.

Door het gebruik van de test krijgt men relevante en nauwkeurige informatie voor het nemen van snelle en goedgeïnformeerde beslissingen over mensen. De OPQ32 geeft duidelijk inzicht in de invloed van persoonlijkheid op arbeidsprestaties. De test is internationaal erkend voor zijn testnauwkeurigheid. Verschillende studies leveren concreet bewijs van de kracht van de OPQ32 van het voorspellen van prestaties op de werkplek.

De OPQ32 wordt onder andere gebruikt bij selectiegesprekken, loopbaanbegeleiding of teambuilding. Voor het afnemen van een OPQ dient men gecertificeerd te zijn. GORTcoaching heeft een aantal coaches die hiervoor gecertificeerd zijn.

Tarieven voor testafname:


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Coaches  >  OPQ