Gratis ontwikkeladvies

Ontwikkeladvies en loopbaancoaching voor zowel werkenden als werkzoekenden. Nu kosteloos door overheidssubsidie. Nieuwe ronde speciaal voor mensen met een opleidingsniveau tot en met mbo-2

Let op:

De informatie op deze pagina is gericht op groepen mensen die weinig bijscholen, weinig scholingsmogelijkheden hebben of het meeste baat hebben bij scholing en kent als specifieke doelgroep praktische geschoolden met een afgeronde opleiding van maximaal mbo-2. Op zoek naar STAP voor opleidingen? Klik dan op onderstaande button.

Gratis Ontwikkeladvies

Wil je je in deze ongewone tijd (her)oriënteren op je loopbaan? En kan je wel hulp gebruiken bij het maken van keuzes en het zetten van stappen?

Dan is er voor een afgebakende doelgroep goed nieuws! Vanaf 1 april 2022 zijn de volledig gesubsidieerde ontwikkeladviezen weer mogelijk voor mensen met een opleidingsniveau tot en met mbo-2. Je komt als deelnemer dus alleen in aanmerking als je geen opleiding hebt of basisonderwijs, vmbo, mbo 1/ mbo entree of mbo-2 hebt afgerond. Een afgeronde havo of vwo-opleiding voldoet niet aan de voorwaarden.

Dat betekent dat als je in deze doelgroep valt in aanmerking komt voor een kosteloos Ontwikkeladvies met loopbaancoaching en arbeidsmarktscan of ondernemersscan (ter waarde van 700 euro). Je hoeft niets voor te schieten en geen addertjes onder het gras.

Wees er wel snel bij, aangezien afgelopen ronde binnen een mum van tijd het maximum aantal aanvragen van 50.000 werd bereikt. Dit keer zijn er 15.000 plekken beschikbaar.

Meer weten over het gratis ontwikkeladvies?

Heb jij een vraag over het ontwikkeladvies, of wil je meer informatie over welke coach of opleiding het beste bij jou past? Neem gerust contact met ons op!

Hoe ziet een ontwikkeladvies traject eruit?

Het doel van deze regeling is om deelnemers  te helpen bij het bepalen van hun kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dit kan kosteloos door middel van ontwikkeladviestrajecten. Deze kansen en mogelijkheden worden vergroot door onder meer het volgen van scholing als bedoeld in de Subsidieregeling STAP-budget. 

Intake en arbeidsmarktscan

Het ontwikkeladvies traject start met een intake en een arbeidsmarktscan: waar sta je nu? Vervolgens ga je middels 4 uur begeleiding met de loopbaanadviseur aan de slag om inzichtelijk te krijgen welke vervolgstappen je kunt nemen, welke functies bij je passen en eventueel welke opleidingen je daarvoor moet volgen. Als je op zoek gaat naar een baan in loondienst kun je een start maken met werken aan je CV. Als je ondernemerschap overweegt kun je samen met de loopbaanadviseur een aanzet maken voor een bedrijfsplan.

In het kort ziet het ontwikkeladvies traject er als volgt uit:

  • Telefonische intake
  • Arbeidsmarktscan
  • 4 uur begeleiding
  • Persoonlijk loopbaanprofiel: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
  • Loopbaan stappenplan: welke vervolgstappen kun je nemen?

Aanvragen

Wil je gebruik maken van een gratis coachingtraject via de ontwikkeladvies subsidie bij GORTcoaching? Dat is heel simpel. Je kan nu direct al een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek met één van de coaches inplannen in het zoekfilter hieronder. Deze coaches zijn allemaal gecertificeerd en weten van de regeling.

LET OP: Vermeld bij je aanvraag alleen even “STAP ontwikkeladvies traject” in het opmerkingenveld. Zodat de coach weet dat jij gaat voor het ontwikkeladvies traject.

Verdere administratieve afhandeling

De coach zal je bellen om gegevens en documentatie (zoals je geboortedatum) die nodig zijn om de subsidie aan te vragen met je door te nemen. De coach regelt de aanmelding en administratieve afhandeling van de subsidie.

Startdatum plannen met de coach

Je kan tijdens de telefonische intake alvast een startdatum plannen met de coach.

Beperkt aantal trajecten beschikbaar

Er is beperkt budget vanuit de overheid beschikbaar voor deze trajecten. Meld je dus snel aan bij de coach van jouw keuze!

Na het zeer korte – ontwikkeladvies – traject gaan velen door met coachgesprekken

Het ontwikkeladvies traject is een zeer kort traject en voor de meesten slechts een beginnetje in de zoektocht. Hou er dus rekening mee dat je waarschijnlijk nog behoefte hebt aan een aantal vervolggesprekken. De meeste werkgevers vergoeden deze kosten. Kijk hier voor een overzicht van alle vergoedingsmogelijkheden.

hieronder vind je de coaches waarbij je gratis een oriëntatiegesprek kunt inplannen:

Kijk in de agenda van de coach en plan een gratis oriëntatiegesprek in. Tip: zet in het opmerkingenveld dat het een “STAP ontwikkeladvies traject” betreft.

Coach Ruud

DIT IS RUUD: Empathisch, doelgericht, bevlogen, inspirerend.

Specialisaties: Arbeidsmarkt, Avonturiers, Balanszoekers, Biografisch coachen, Communicatie, Competentie coaching, Doelen, Dertigers, GROW coaching, Harde werkers, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Jobcoaching, Loopbaancoaching, Life coaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Senior Coach Ronald

DIT IS RONALD: Empathisch, ontwikkelingsgericht, uitdagend en stimulerend.

Specialisaties: Assertiviteit, Balanszoekers, Coaching on the job, Communicatie, Competentie coaching, Daadkracht, Duurzame inzetbaarheid, Executives, Harmonie, High Potentials, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Stresscoaching, Burn out coaching, Jobcoaching, Life coaching, Re-integratie, Lifestyle coaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Coach Debbie

DIT IS DEBBIE: Empathisch, confronterend, oprecht, creatief.

Specialisaties: Persoonlijk leiderschap, Bewustwording, Professionals, Vitaliteit, Zorg, Ziekteverzuim, Organisatieontwikkeling, Teamcoaching, Perfectionisten, Faalangst, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Jobcoaching, Life coaching, Burn out coaching, Outplacement, Lifestyle coaching, Stresscoaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Senior Coach Nicole

DIT IS NICOLE: Empathisch, Oordeelvrij, Stralende energie, Stelt rake vragen.

Specialisaties: Bewustwording, Comfortzone, Authenticiteit, Angst, Competentie coaching, Duurzame inzetbaarheid, Faalangst, Geluk, Flow, Keuzes maken, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Jobcoaching, Stresscoaching, Life coaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Coach Roland

DIT IS ROLAND: Toegankelijk, direct, positief, resultaatgericht.

Specialisaties: Professionals, Leiderschap, Studenten, Veranderingen, Assertiviteit, Zelfvertrouwen, Patronen doorbreken, Teamcoaching, Work-life balance, Competentie coaching, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Life coaching, Stresscoaching, Lifestyle coaching, Outplacement.

Gratis oriëntatiegesprek

Coach Carmen

DIT IS CARMEN: Creatief, integer, rustig en pragmatisch.

Specialisaties: Ondernemers, Expats, Zorg, Solliciteren, Studiekeuze, Relatiecoaching, Scheiding, Talentontwikkeling, Loopbaanadvies, Presenteren, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Life coaching, Stresscoaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Senior Coach Jan Frits

DIT IS JAN FRITS: Doelgericht, empathisch, doortastend en betrokken

Specialisaties: Professionals, Executives, Perfectionisten, Zelfvertrouwen, Persoonlijk leiderschap, Identiteit, Zingeving, Competentie coaching, Management coaching, Leiderschap, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Life coaching, Loopbaancoaching, Stresscoaching, Jobcoaching.

Gratis oriëntatiegesprek