Iedereen kent wel iemand die bij een psycholoog of een coach heeft gelopen. Psychologen en coaches hebben duidelijke overeenkomsten. Beiden werken met mensen en luisteren en praten over de uiteenlopende hulpvragen van hun cliënten. Maar wat is nu het belangrijkste verschil? Wanneer kies je voor coaching en in welk geval is het beter om in therapie bij een psycholoog te gaan? Dit artikel maakt dit onderscheid helder en laat je zien wat een coach in Sittard voor je betekenen.

Therapie
Een psycholoog is iemand die mensen helpt met psychische problemen. Een psycholoog geeft therapie, gesprekken die je met een psycholoog voert om aan een oplossing te werken bij psychische problemen. Hierbij wordt gericht op specifieke matig tot ernstige problemen zoals depressies of trauma’s. De psycholoog richt zich in de gespreksvoering voornamelijk op het oorspronkelijke onderliggende probleem.

Coaching
Een coach zoekt samen met een coachee naar de oplossing van een probleem. Een coach geeft coaching, een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Hierbij wordt ondersteuning geboden in globale levenssituaties door het verbeteren van prestaties en het creëren van wenselijke situaties.

Coach in Sittard
Zit je in een verandering en ben je je aan het heroriënteren op levensvragen en werk? Hulp nodig op het gebied van werk-privé balans en persoonlijke ontwikkeling? Dan ben je bij coach Sittard aan het juiste adres! Wat kan je verwachten van de coach in Sittard? De nadruk ligt op het creëren van psychologische flexibiliteit waarbij je beter om kunt gaan met de verrassingen en ingrijpende veranderingen in je leven. Ook wanneer je worstelt met interne angsten, depressie of burn-out klachten ben je op de juiste plek. Het opdoen van nieuwe inzichten en ervaringen staat centraal, waarbij de opgedane kennis direct kan worden gebruikt in het dagelijkse leven. Naast het persoonlijke één-op-één coachgesprek biedt een coach in Sittard telefonische of chat coaching, coaching via skype, groeps-coaching/workshops, company-coaching of thuis coaching aan. Kijk direct in de agenda en plan jouw gratis oriëntatiegesprek met onze coach in Sittard.

Door: Silvie Teeuwisse


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden