Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben je op zoek naar coaching? Let dan goed op de relatie tussen jou en de coach. De relatie tussen coach en coachee is namelijk erg belangrijk. In dit artikel zet ik voor je uiteen welke onderzoeken zijn gedaan naar de coachingsrelatie en waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar een coachingstraject.

Veiligheid binnen de coachrelatie
Dat de relatie tussen de coach en coachee belangrijk is, wordt onderschreven door psychologisch onderzoek, deelnemers in de coachingsindustrie en door managementperspectieven. Op de website van de International Coach Federation wordt de coachingrelatie uitgelegd als een voortdurend partnerschap waarbij het vertrouwen zeer belangrijk is.  Er is onderzoek gedaan naar deze  relatie en de uitkomsten van deze studies hebben invloed op de effectiviteit van coaching. Zo kan je de ideale competenties van een coach trainen in coachingsopleidingen.

Vertrouwen op eigen inzicht
In een artikel van Wasylyshyn komt de relatie tussen de coach en coachee volgens coachees naar voor als één van de belangrijkste succesfactoren in coaching. Volgens Fillery-Travis & Lane is de coachrelatie een complex en meerzijdig concept, waardoor het vraagt om meer verfijnd onderzoek dan alleen onderzoek naar het feit of de relatie werkt of niet. Ook uit de gesprekken met coaches bleek hoe veelzijdig een coachrelatie kan zijn. Het is echter juist van belang eerst te kijken naar hoe een goede relatie gecreëerd kan worden en of deze daadwerkelijk van belang is voor het behalen van resultaten met een coachtraject. Uit al deze onderzoeken blijkt dat u kunt vertrouwen op uw eigen inzicht. U kunt letten op uw gevoel en de mate van vertrouwen die u heeft in de professionaliteit van uw coachingstraject.

Plan nu een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in bij een passende coach.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden