Wat is expat coaching?
Expat coaching is bedoeld voor professionals die door hun werkgever tijdelijk in een land worden gestationeerd met een andere cultuur dan het land waarin ze zijn opgegroeid. Onder expats verstaan we meestal hoogopgeleide mensen. Expat coaching focust zich op de specifieke situatie rondom expats. De invloed van de nieuwe culturele omgeving en het ontwikkelen van een effectieve, interculturele communicatie zullen een belangrijke factor zijn in een coachingstraject. Deze vorm van coaching kan face-to-face plaatsvinden, maar tevens telefonisch, via skype, e-mail of een combinatie hiervan.

Waarom expat coaching?
Wonen en werken in een land met andere culturele normen, waarden en omgangsvormen kan behoorlijk stressvol zijn. Daarbij blijven familie en vrienden van expats vaak in het thuisland wonen, waardoor een gevoel van eenzaamheid of heimwee bij de expat kan ontstaan. Expat coaching biedt professionals de mogelijkheid om effectief te navigeren binnen de onzekerheid en complexiteit van hun nieuwe culturele omgeving. Onderzoek wijst uit dat coaching zeer effectief kan zijn voor expats en leidt tot een betere performance en meer tevredenheid. Tevens blijkt uit onderzoek dat gerichte en persoonlijke coaching de multiculturele vaardigheden (culturele empathie, openmindedness, sociaal initiatief, emotionele stabiliteit en flexibiliteit) van expats kan vergroten.

Waarom bij GORTcoaching?
Coaches van GORTcoaching die gespecialiseerd zijn in expat coaching, beschikken over een aantal eigenschappen die essentieel zijn voor het succesvol coachen van expats.  Zo zijn onze expat coaches bijvoorbeeld vertrouwd met de moderne wetenschappelijke theorieën, onderzoeken en praktijk binnen de cross-culturele psychologie en communicatie. Zij waarderen de culturele normen en waarden van zowel het thuisland als het gastland en zijn zich tevens bewust van hun eigen culturele achtergrond.

Klik hier voor meer informatie met betrekking tot expat coaching.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden