Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Vind je het moeilijk om je te focussen? Heb je last van stress en afleidende gedachtes? Is het lastig je voor langere tijd te concentreren? Bij het doorlopen van een coachingstraject kan jouw coach principes vanuit ‘mindfulness’ gebruiken om je hierbij te helpen.

Leven in het hier en nu
Mindfulness vindt zijn oorsprong in het boeddhisme en is in het westen ontwikkeld in combinatie met psychologische wetenschappelijke kennis en toepassingen. Mindfulness heeft als belangrijkste uitgangspunt leven in het hier en nu. Door mindfulness kan men leren zich met volledige aandacht op iets te richten waardoor hier meer van genoten kan worden en men de taak beter uitvoert. Gezien deze positieve resultaten, is het niet gek dat mindfulness steeds populairder wordt.

Kort samengevat gaat mindfulness over het volgende:

  • Het toelaten en accepteren van gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen
  • Een bewuste aandacht ontwikkelen die gericht is op dat gene waarop jij wilt dat deze gericht is
  • Bewust worden van wat je op dit moment ervaart
  • Je innerlijke ervaringen herkennen, toelaten en daar naar handelen
  • Loskomen van onbewuste, automatische patronen
  • Oordeelvrij naar de wereld leren kijken

Mindfulness kan je erbij helpen om bewuster te leven, beter om te gaan met je gevoelens, gedachten en lichamelijke reacties. Op deze manier kan mindfulness zorgen voor rust in je hoofd. Juist deze rust en het bewust leven in het hier en nu zullen ervoor zorgen dat je makkelijker aandacht kan focussen. Daarnaast kan mindfulness erg handig zijn om oude gedachtes en gevoelens los te kunnen laten om je zo goed mogelijk te voelen in het heden en zo ook beter kan presteren. Jouw coach kan samen met jou kijken hoe mindfulness iets voor jou kan betekenen.

» Benieuwd hoe mindfulness in de praktijk werkt? Klik hier om een gratis oriëntatie gesprek aan te vragen

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden