Kies jouw mediator in Rotterdam
- Altijd een gratis oriëntatiegesprek
- Vrijblijvend hulp bij het kiezen van jouw mediator
- Vind een ervaren mediator bij jou in de buurt
- Vaak al deze week starten
- Kwaliteitsbewaking van jouw traject
Onze mediators in Rotterdam
Er zijn geen professionals gevonden in Rotterdam, maar er zijn altijd coaches bij jou in de buurt.
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Wat doet een mediator?
Een mediator is een bemiddelaar die cliënten helpt om een goede en werkbare oplossing te vinden in een conflict. De rol van een mediator is dus ook echt bemiddeling: gesprekken begeleiden om de partijen zo steeds meer naar elkaar toe te brengen.
Mediation, ook wel conflictbemiddeling genoemd, is eigenlijk niets meer dan een interventie van een bemiddelaar. Deze brengt twee (of meer) personen samen, om een geschil onderling op te lossen. Dit is nodig bij een arbeidsconflict, waarbij de gemoederen zo hoog oplopen dat het effect heeft op de werksfeer. Of bij een echtscheiding, waarbij de volledige inboedel verdeeld moet worden. Het voordeel van mediation is dat beide partijen samen tot een oplossing komen. De mediator zorgt ervoor dat dit in een veilige sfeer kan.
Wat zijn de belangrijkste taken van een mediator tijdens bemiddeling?
Kwaliteitsmanager Andrea
Jouw coach, psycholoog of therapeut is de enige die op de hoogte is van wat jullie inhoudelijk met elkaar hebben besproken. Als kwaliteitsmanager van GORTcoaching bewaak ik op de achtergrond de kwaliteit en afhandeling van jouw traject. Samen met de coaches zorg ik er voor dat alles zo goed mogelijk verloopt, waarbij jij als klant centraal staat. Verloopt iets niet zoals je het had verwacht, of zijn er zaken onduidelijk, dan kun je via onderstaand nummer direct contact met mij opnemen! Ik help je graag.
Let us take care of you, we care!
Voor wie is een mediator in Rotterdam geschikt?
Een mediator is geschikt voor verschillende situaties waarin conflicten moeten worden opgelost. Hier zijn enkele voorbeelden van wanneer een mediator nuttig kan zijn:
Echtscheiding
Bij echtscheidingen kan een mediator helpen bij het opstellen van een eerlijke verdeling van bezittingen, het regelen van alimentatie en het opstellen van een ouderschapsplan.
Arbeidsconflicten
In werksituaties waar spanningen hoog oplopen, kan een mediator helpen om de communicatie te herstellen en tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is.
Burenruzies
Mediation kan worden ingezet om conflicten tussen buren op te lossen, zoals geluidsoverlast, eigendomsgeschillen of andere problemen.
Zakelijke geschillen
Bij zakelijke conflicten tussen partners, aandeelhouders of werknemers kan een mediator helpen om tot een compromis te komen.
Familieconflicten
Of het nu gaat om erfeniskwesties, ruzies tussen broers en zussen of andere familieaangelegenheden, een mediator kan helpen om de communicatie te verbeteren en tot een oplossing te komen.
Buurtbemiddeling
In sommige gemeenten zijn er buurtbemiddeling diensten die mediators inzetten om conflicten tussen buren op te lossen.
Kortom, een mediator is geschikt voor iedereen die een conflict heeft en bereid is om samen te werken aan een oplossing. Het doel is om tot een win-win resultaat te komen waar beide partijen tevreden mee zijn.
Hoe verloopt het mediationproces in Rotterdam en hoe lang duurt het gemiddeld?
Een mediationproces is een bemiddelingsproces tussen twee partijen, begeleid door een onafhankelijke en onpartijdige mediator. Mediation kan helpen bij het oplossen van juridische problemen, zoals scheidingen, arbeidsconflicten of familieruzies. Hier zijn de stappen die meestal worden gevolgd in een mediationproces:
- Intake: Het proces begint met een kennismakingsgesprek (intake) waarbij de mediator apart met elke partij praat. Het doel is om elkaar te leren kennen en de bereidheid tot mediation te bepalen. De mediator onderzoekt of de situatie geschikt is voor mediation.
- Ontvangst van documenten: Als beide partijen bereid zijn om het gesprek aan te gaan, stuurt de mediator vooraf enkele documenten, zoals de mediationovereenkomst en gedragsregels. De mediation begint zodra de overeenkomst is ondertekend.
- Eerste gezamenlijke bijeenkomst: Op een neutrale locatie bespreken de partijen het doel en de verwachtingen van de mediation. De mediationovereenkomst wordt getekend en vervolgens kunnen ze hun verhaal doen.
- Verhalen delen: Beide partijen krijgen de kans om hun verhaal te vertellen. De mediator faciliteert dit proces en helpt bij het begrijpen van elkaars perspectieven.
- Onderzoeken: Door op elkaars verhaal te reageren en vragen te stellen, wordt duidelijk wat er speelt. Dit helpt bij het vinden van mogelijke oplossingen.
Gemiddeld duurt een mediationproces ongeveer 2 tot 3 gezamenlijke gesprekken, elk van ongeveer 2 uur. De gesprekken kunnen plaatsvinden binnen enkele weken tot maanden, afhankelijk van de complexiteit van het geschil en de bereidheid van de partijen om tot een oplossing te komen. Zo hebben de betrokken partijen binnen enkele maanden duidelijkheid over hun situatie of een mogelijke oplossing.