Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Als je gestrest bent op je werk of in je loopbaan, is het vaak moeilijk om hiermee om te gaan. Tevens zorgt de stress er vaak voor dat de productiviteit van je werk achteruit gaat. Om de omgang met werkstress te verbeteren, kan sociale steun een cruciale rol vervullen. Deze steun kan je ontvangen van je familie of vrienden maar ook van de coach. Tijdens een loopbaanadvies-traject zal je steun krijgen in het verwerken van de stress.

Acties bij omgaan met stress
Het is moeilijk om in het geval van stress positief te blijven kijken. Als je gestrest bent, focus je vaak op de negatieve kant van je werk, je loopbaan en je leven. Loopbaanadvies kan je inspireren om eerdere succes-, rust- en geluksmomenten op een positieve manier in te zetten in je huidige loopbaan. De positieve evenals de negatieve ervaringen die ingrijpend voor je waren, kan je effectief gebruiken. Beide kunnen je sturing geven in de toekomst. Tevens moet je leren de herinneringen eraan te accepteren en met de overgebleven gevoelens door te leven. Door middel van begeleiding hierbij kan je de stress uiteindelijk verminderen.

Voorbeeld van een actieplan

  • Maak een lijst van een eerdere succesmomenten
  • Beschrijf je grootste succesmoment
  • Stel hierbij vragen over wat je ervan kan leren in de toekomst:
    Om welke redenen denk je dat het succesmoment plaatsvond?
    Wat viel je op aan dit moment?
    Wat maakte dit moment een succes voor jezelf?
  • Zorg voor nieuwe succesmomenten

Stress kan je niet in een keer wegnemen. Met behulp van een loopbaancoach stel je een actieplan op, die je vervolgens langzaam kan gaan uitwerken. Wil je aan de slag om je stress weg te nemen?

Plan dan nu een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in bij en van onze stresscoaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden