Kies jouw therapeut in Dordrecht
- Altijd een gratis oriëntatiegesprek
- Vrijblijvend hulp bij het kiezen van jouw therapeut
- Vind een gediplomeerd therapeut bij jou in de buurt
- Vaak al deze week starten
- Kwaliteitsbewaking van jouw therapie traject
onze coaches in Dordrecht
Er zijn geen professionals gevonden in Dordrecht, maar er zijn altijd coaches bij jou in de buurt.
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Enthousiast, eerlijk, analyserend en resultaatgericht.
Zo vind je de geschikte therapeut in Dordrecht
Je zoekt een therapeut in Dordrecht en wilt iemand die precies bij je past. Hoe vind je die? Op deze pagina vind je profielen van de therapeuten in Dordrecht. Je kunt op deze profielen de specialisaties, doelgroep en omschrijving vinden. Sluit dit aan op jouw vraag? Klik dan op het profiel van de therapeut in Dordrecht. Je krijgt nu meer informatie te zien van deze therapeut in Dordrecht. Je kunt nu rustig het profiel doorlezen en kijken of deze therapeut in Dordrecht aansluit op jouw vraag. Is dit het geval? Bekijk dan de beschikbaarheid en plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in!
Een eerste kennismakingsgesprek met de therapeut in Dordrecht
Nu je de juiste therapeut in Dordrecht hebt gevonden, is het tijd voor het gratis oriëntatiegesprek. Wij vinden het erg belangrijk dat er een goede klik is tussen jou en de therapeut in Dordrecht, omdat het traject zo het meest effectief is. Tijdens dit kennismakingsgesprek kom je erachter of deze klik er is. In dit gesprek stel je doelen, worden er eventuele vergoedingsmogelijkheden besproken en je komt erachter of de verwachtingen overeenkomen. Als dit zo is, dan kun je het traject starten. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je nog verder kijken en een gratis oriëntatiegesprek inplannen bij een andere therapeut in Dordrecht.
Wat kun je verwachten van het traject met de therapeut in Dordrecht
Het traject met de therapeut in Dordrecht start als jij akkoord hebt gegeven. Je gaat dan aan de slag met het realiseren van jouw doelen door middel van gesprekken, (reflectie-) oefeningen en opdrachten. Verder bespreek je hoelang een traject zal duren. Gemiddeld is dit tussen de 5-10 gesprekken van 60 tot 75 minuten. Je kunt hier in overleg met jouw therapeut in Dordrecht over beslissen. Aan het eind van het traject vindt er een evaluatie plaats. Hierin wordt besproken of je jouw doelen hebt behaald en of je wellicht behoefte hebt aan een follow-up gesprek.
Liever persoonlijk advies bij het vinden van een passende therapeut in Dordrecht?
Lukt het toch niet helemaal om een passende therapeut in Dordrecht te vinden? Neem dan telefonisch contact op via 088 170 1500 of via het chatvenster op de website. Wij adviseren jou graag!
Kwaliteitsmanager Andrea
Jouw coach, psycholoog of therapeut is de enige die op de hoogte is van wat jullie inhoudelijk met elkaar hebben besproken. Als kwaliteitsmanager van GORTcoaching bewaak ik op de achtergrond de kwaliteit en afhandeling van jouw traject. Samen met de coaches zorg ik er voor dat alles zo goed mogelijk verloopt, waarbij jij als klant centraal staat. Verloopt iets niet zoals je het had verwacht, of zijn er zaken onduidelijk, dan kun je via onderstaand nummer direct contact met mij opnemen! Ik help je graag.
Let us take care of you, we care!
Het verschil tussen een therapeut, psycholoog en coach
Hoewel alle drie zich bezig houden met gedragsverandering door middel van één-op-één gesprekken zijn er wel degelijk wat verschillen. Vaak is dit afhankelijk van de afgeronde opleiding. Een therapeut is heel simpel gezegd iemand die therapie uitvoert. Hier hebben ze meestal een opleiding voor gevolgd of ze zijn later omgeschoold. Bij therapie kan gedacht worden aan bijvoorbeeld EMDR of gedragstherapie. Een psycholoog heeft de (Master) opleiding psychologie afgerond. Vaak hebben ze ook kennis over therapie, wat de meeste psychologen dus ook therapeut maakt.
Een coach houdt zich vooral bezig met het hier en nu, wat is het potentieel van de coachee en hoe kan je dat benutten. Een coach geeft handvatten en nieuwe invalshoeken met betrekking tot jouw coachvraag. Een therapeut zal eerst met de coachee kijken waar die coachvraag vandaan komt. Er ligt dus meer focus op de onderliggende oorzaken.
Voor wie is therapie?
Het algemene beeld is vaak dat jij zware psychische problemen moet hebben om in therapie te gaan, maar niks is minder waar. Je kan in therapie als jij een vraag hebt, die jou last veroorzaakt in het dagelijks leven. Dit kunnen emotionele vraagstukken zijn, zoals rouw, trauma, angst of relatieproblemen. Je kan daarnaast ook in therapie als je fysieke klachten hebt, bijvoorbeeld wanneer je onverklaarbare vermoeidheid ervaart en je futloos voelt.
Met welke vragen kan ik terecht bij een therapeut?
Je kan bij een therapeut terecht met onder andere vragen als:
- Ik zit niet helemaal lekker in mijn vel en hier wil ik over praten
- Hoe ga ik om met rouw?
- Ik voel me steeds zo moe, wat doe ik hier aan?
- Hoe zorg ik ervoor dat ik weer naar openbare plekken durf te gaan?
- Ik heb veel verdriet en ik weet niet wat ik er mee moet?
- Kan ik met iemand over mijn relatieproblemen praten?
- Hoe ga ik om met mijn trauma?