Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat is de Small Group Training?

KnipselBevindt u zich wel eens in de situatie dat u drie of meer deelnemers voor een training heeft en dan opziet tegen de investering? Vindt u dat er vaak een grote afstand is tussen het trainingslokaal en de werkplek? Zou u graag meer rendement uit uw opleidingsbudget willen halen? Is het u onduidelijk wat het rendement van het volgen van een open inschrijving is?

 

Voor wie?

Het concept Small Group Training van GORTCoaching biedt dan uitkomst. In kleine groepen van maximaal 5 deelnemers worden intensieve trainingssessies georganiseerd die dicht bij de deelnemers blijven. Indien alle deelnemers uit dezelfde organisatie komen, kunnen er eventueel ook groepen van 6 deelnemers gevormd worden. De Small Group Training is een interessant concept voor HR – medewerkers en leidinggevenden die overwegen een aantal medewerkers naar een open opleiding te sturen. Het voordeel van een Small Group Training met deelnemers uit een en het zelfde bedrijf is een toename van intensiteit en focus. Tevens is de Small Group Training ook zeer geschikt voor individuele deelnemers die een coachingstraject volgen. We krijgen dan een samengestelde groep van 2 of meer personen vanuit verschillende achtergronden en met verschillende coaches. In het eerste geval kan men leren van de verscheidenheid van de deelnemers, in het tweede geval wordt de training nog meer toegesneden op de specifieke situatie van de deelnemers.

 

Inhoud

De Small Group Trainingen (SGT) zijn op dit moment beschikbaar voor de volgende onderwerpen: Acquisitie in de zakelijke dienstverlening; Leiding geven aan Professionals; Krachtig Coachen – NLP voor de coachende leidinggevende; Kracht door Balans – NLP voor jezelf; Harvard Onderhandelen en Adviesvaardigheden. Een SGT over het toepassen van de zeven principes van Covey zijn onderweg. Allereerst vult de deelnemer een intakelijst in. Aan de hand van de intakelijsten zorgt GORTCoaching ervoor dat de inhoud van het programma zodanig afgestemd wordt dat dit optimaal bij de behoefte en wensen van de deelnemers aansluit. Tijdens de training werken we met eigen casussen van de deelnemers, simulaties, rollenspellen en bespreken we de theorie. Iedere deelnemer wordt in de gelegenheid gesteld de theorie van tevoren te bestuderen. Door de kleine groepsgrootte kunnen we steeds veel aandacht aan de persoonlijke leerwensen van de individuele deelnemer besteden. U investeert beduidend minder dan wanneer u de deelnemers naar een open inschrijving stuurt. Dat geldt zeker voor Small Group Training die in-company gegeven wordt, maar ook voor groepen die samengesteld zijn uit deelnemers van verschillende bedrijven.

 

Resultaat

Er zijn vier elementen die de mate van effectiviteit van de Small Group Training kunnen vaststellen. (1) Allereerst wordt er fundamentele kennis opgedaan in de training. Aangezien er actief met de verworven kennis wordt gewerkt, wordt de informatie voor de deelnemers tastbaarder. Hierdoor doen zij nieuwe inzichten op, die mee naar huis worden genomen. (2) Doordat er bij Small Group Trainingen slechts enkele deelnemers participeren wordt de training als zeer intensief ervaren. Er is veel ruimte voor individuele bijdrage en aandacht. (3) Er wordt grondig bij die nieuwe inzichten stilgestaan en doordat er mee wordt geoefend, zullen de deelnemers hun zelf-inzicht vergroten. Zij krijgen de kans om zichzelf te reflecteren. (4) Daarnaast wordt er van de deelnemers een actieve bijdrage verwacht. De nadruk ligt op doen. Ze krijgen de kans om gedrag te oefenen tijdens en na de trainingen. De combinatie van de vier elementen (kennis, intensiteit, zelf-inzicht en doen) zorgt voor een langdurig impact op iemands functioneren en verdere leven. Het resultaat is dat de deelnemers een diepgaande leerervaring doorgemaakt hebben met de aandacht van individuele coaching en de leerervaring van een groepstraining.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden