Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wilt u uzelf en uw organisatie ontwikkelen, maar bent u onzeker over de manier waarop dit het beste kan worden gedaan? Vraagt u zich af of persoonlijke coaching wel de juiste investering is? En of een open opleiding de doelen van de organisatie goed weet over te brengen? Dan is Small Group Training de methode die u verder kan helpen in uw vraagstukken. Small Group Training is een opkomend concept binnen de coaching en richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de coaching en training van kleine groepen. Deze groepen bestaan doorgaans uit 5 of 6 personen. Een Small Group Training is hierdoor zeer geschikt om verschillende thema’s en problemen binnen kleine teams, zoals management teams, in organisaties te behandelen en op te lossen.

Voordelen
Wanneer u overweegt een aantal medewerkers naar een open opleiding te sturen kan het voorkomen dat u zich zorgen maakt over de mate van aansluiting tussen de coaching en uw eigen organisatie. Sluiten de leerdoelen werkelijk aan bij de cultuur van de organisatie? Het grote voordeel van een Small Group Training met deelnemers uit dezelfde organisatie is dat de focus op de organisatie sterk toeneemt in vergelijking met een open opleiding. Tevens is de Small Group Training ook zeer geschikt voor individuele deelnemers die een coachingstraject volgen. Er kan in dit geval een samengestelde groep van 2 of meer personen ontstaan vanuit verschillende achtergronden en met verschillende coaches. Enerzijds kan men leren van de verscheidenheid van de deelnemers, anderzijds wordt de training nog meer toegesneden op de specifieke situatie van de deelnemers.

Werkwijze
Het is van belang dat er door de deelnemer aan de Small Group Training allereerst een intakelijst wordt ingevuld. Op deze manier kan er worden gegarandeerd dat de inhoud van het programma zodanig afgestemd wordt dat dit optimaal bij de behoefte en wensen van de deelnemers aansluit. Dit is namelijk een van de speerpunten tijdens een Small Group Training: De aansluiting van de training op de organisatie! Tijdens de training wordt er daarna gewerkt met een eigen casus van de deelnemers. Hierbinnen vinden er over het algemeen verschillende simulaties en rollenspellen plaats. Door de kleine groepsgrootte kan er tijdens de training veel aandacht worden besteed aan de de persoonlijke leerwensen van de individuele deelnemer.

Wat levert het op?
Het resultaat van een Small Group Training is uiteraard van groot belang voor uw organisatie. Een van de belangrijkste resultaten is dat uw medewerkers een intensieve leerervaring doorgemaakt hebben. Individueel zullen zij zich sterk ontwikkelen, maar ook de groepsdynamiek zal binnen uw organisatie een grote sprong voorwaarts maken. Op deze manier weet Small Group Training zich te onderscheiden van andere vormen van training en coaching en zal uw organisatie sterk profiteren van deze speerpunten.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden