Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

‘Coach’ is geen beschermde titel en in principe kan iedereen zichzelf dus ‘coach’ noemen. Echter is coachen een beroep en geen hobby. Wat maakt iemand precies een goede coach? En hoe onderscheid u de ‘hobbyisten’ van de professionals? Welke coach past dan het beste bij mij en hoe kom ik hier achter? Hieronder volgen enkele eisen waar een goede coach tenminste aan moet voldoen.

Afgeronde coachopleiding
Allereerst is een goede coach een professional die tenminste een opleiding in coaching heeft afgerond. Professioneel getrainde coaches krijgen middels een coachopleiding verschillende gesprek- en coachingsmethodieken aangereikt, die nodig zijn om een coachgesprek succesvol af te ronden. Daarnaast is ervaring in het bedrijfsleven erg welkom.

Aandacht en luisteren op meerdere niveaus
Daarnaast is een goede coach met zijn of haar aandacht volledig bij u. Een van de voornaamste eisen is dat een coach goed kan luisteren op meerdere niveaus. Naast te horen wat er gezegd wordt, luistert een coach ook naar hoe iets gezegd wordt, vraagt door en benoemt wat er nadrukkelijk niet genoemd wordt.

De juiste vragen stellen
Een derde eigenschap van een goede coach is dat hij of hij goede vragen stelt. Bij voorkeur moeilijke vragen waar u over na gaat denken. Een vraag waar u nog nooit over na hebt gedacht of een vraag die precies de kern van het probleem raakt. Alleen met goede vragen komt u tot goede oplossingen.

Welke coach past bij mij?
Een relatie tussen coach en coachee is gebaseerd op vertrouwen en transparantie. Een coach kan fantastische kwalificaties en referenties hebben, maar één van de belangrijkste eisen voor een succesvol coachtraject is of er een ‘klik’ is tussen u en de coach. Het is belangrijk voor het succesvol afronden van uw coachtraject dat u zich gehoord, vertrouwd en op uw gemak voelt bij uw coach.

Bij GORTcoaching zijn we ons hier bewust van, daarom dat wij altijd een gratis oriëntatiegesprek aanbieden. In dit gesprek worden uw vraag en eventueel vervolgtraject besproken en dient daarnaast vooral ter kennismaking. Hoe kiest u nu in één keer de juiste coach? Afhankelijk van de vraag is het raadzaam om te kijken naar de specialisaties en doelgroep van de coach. Kies een coach die het beste aansluit op uw vraag en wensen. Daarbij kunt u ook het beste afgaan op uw ‘onderbuikgevoel’. Tenslotte is het niet altijd logisch waarom we wel een ‘klik’ ervaren met de één, terwijl we die niet voelen met een ander.

Hier vindt u een overzicht van alle locaties.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden