Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

birkman test

Birkman methode

De Birkman-Methode is een zelfbeoordelingsinstrument die een helder inzicht geeft in de sterkten en zwakten, behoeften, belangstelling en stressgedrag van de mens.

De Birkman Methode is het enige persoonlijkheidsinstrument dat gedrags- en beroepsgegevens uit één vragenlijst analyseert. Het geeft inzicht in de sterkten en de omgevingsvoorwaarden waarin mensen het beste werken en tot hun recht komen. Birkman voor een rijker beeld en dieper niveau van begrip.

De Birkman Methode is een succesvolle methode op het gebied van: Carrière management, Werving en selectie, Conflicthantering, Teambuilding en Outplacement

Birkman tool

Dr. Roger Birkman is een Amerikaanse organisatiepsycholoog die in 1950 deze unieke assessment methode heeft ontwikkeld. Zo wordt nauwkeurig de persoonlijkheid, motivatie, gedrag en werksituatie van mensen onderzocht en gedrag en werktevredenheid voorspeld. Hierbij worden vaardigheden verbeterd en relaties worden gericht op het behalen van maximale productie en succes.

 

ALTIJD EEN MATCH

Met meer dan 100 coaches door heel Nederland is er altijd een geschikte coach te vinden!                

SNEL GEHOLPEN

Vraag een (zakelijke) offerte aan en ontvang binnen één werkdag reactie.                                      

PERSOONLIJK CONTACT?

Spreek met één van onze deskundige medewerkers. Wij helpen u graag!                                                               

Hieronder ziet u onze coaches met een Birkman certificering:

Senior Coach Nine

DIT IS NINE: waarderend, verhelderend, humoristisch en doelgericht.

Specialisaties: Assertiviteit, Communicatie, Compassie, Conflicten, Daadkracht, Duurzame inzetbaarheid, Emoties, Leiderschap, Intervisie, Loopbaanbegeleiding, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Stresscoaching, Burn out coaching, Outplacement, Life coaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Coach Diana

DIT IS DIANA: doelgericht, optimistisch, invoelend en ruimdenkend.

Specialisaties: Arbeidsmarkt, Assertiviteit, Authenticiteit, Coaching on the job, Conflicten, Communicatie, Leiderschap, Loopbaanadvies, Loopbaanbegeleiding, Persoonlijk leiderschap, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Stresscoaching, Burn out coaching, Jobcoaching, Life coaching, Lifestyle coaching.

Gratis oriëntatiegesprek

Top-level Coach Mayke

DIT IS MAYKE: Empathisch, analytisch, doortastend, resultaatgericht.

Specialisaties: Leiderschap, Management coaching, Executives, Expats, Solliciteren, Loopbaanadvies, Communicatie, Zingeving, Zelfvertrouwen, Faalangst, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Loopbaancoaching, Outplacement, Re-integratie 2e spoor, Stresscoaching, Burn out coaching, Lifestyle coaching, Life coaching, Re-integratie, Jobcoaching.

Gratis oriëntatiegesprek
coaching

Senior Coach Heleen

DIT IS HELEEN: Verhelderend, hartelijk, eerlijk, effectief.

Specialisaties: Professionals, Leiderschap, Communicatie, Assertiviteit, Patronen doorbreken, Persoonlijk leiderschap, Autisme, Werkdruk, Werkgeluk, Zelfvertrouwen, Bekijk alle specialisaties...

Soorten coaching: Burn out coaching, Stresscoaching, Jobcoaching, Loopbaancoaching, Life coaching, Lifestyle coaching, Psycholoog.

Gratis oriëntatiegesprek

Meer informatie over de Birkman methode

Wat is de birkmanmethode?
Birkman is een methode om te reflecteren op je werkwijze. Om zo je gedrag beter te begrijpen en het perspectief te leren corrigeren. Met als basis de vier persoonlijkheidstypen vanuit de psychologie: Taakgericht en mensgericht, Extravert en introvert. En ben je een doener, prater, denker of bewaker.

Om dit in kaart te brengen heeft de bedenker en tevens grondlegger Roger Birkman, een vragenlijst bedacht oftewel de Birkman test die deel uit maakt van de Birkman methode. Deze vragenlijst bestaat uit 300 vragen die met ja of nee beantwoord worden.

Wat brengt de Birkman methode in kaart?
De Birkman Methode geeft je natuurlijk gedrag, behoefte en oorzaken van stress weer. Het gaat diep op in je persoonlijkheidskenmerken. Het bijzonderen aan de Birkman methode is dat het aannamens en verwachtingen weergeeft, en inzhicht biedt op je drijfveren en motivatie. Hierdoor kan je beter leren begrijpen waarom je reageert zoals je doet en krijg je inzicht in je eigen patronen die remmend werken.

Hoe goed is de Birkman methode?
In vergelijking met andere persoonlijkheid methode heeft de Birkman methode een zeer hoog detailniveau. Birkmaan meet ook als enige de behoefte die onderliggend zijn oftewel: De ondersteuning die jij nodig heb van jouw omgeving om zo het beste uit jezelf te halen.