Bedrijfspsycholoog | GORTcoaching - Gratis oriëntatiegesprek
Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bent u van plan om voor uw bedrijf een bedrijfspsycholoog in dienst te nemen? Overweeg ook eens een coach! Een bedrijfspsycholoog ondersteunt u en uw werknemers in het mentale welzijn. Fysieke gezondheid staat bij veel bedrijven boven aan het lijstje met wensen. Wanneer de fysieke gezondheid van werknemers goed is zal er weinig verzuim zijn, en een lage mate van verzuim is natuurlijk goed voor het bedrijf! Er wordt echter vaak weinig aandacht besteed aan het mentale welzijn van de werknemers, terwijl ook mentaal welzijn leidt tot een lager verzuim en een verlaging in vertrekintentie. Wanneer uw werknemers goed in hun vel zitten, heeft dit een positieve invloed op de tevredenheid, motivatie en prestatie. De relatie tussen mentaal en fysiek welzijn is tweezijdig: fysiek welzijn leidt tot mentaal welzijn en andersom.

Coach
Het verschil tussen een bedrijfspsycholoog en een coach is dat een bedrijfspsycholoog vaak pas wordt ingeschakeld wanneer er al klachten zijn. Bijvoorbeeld wanneer werknemers merken dat zij te veel hooi op hun vork hebben genomen en merken dat dit niet meer haalbaar is. Of wanneer werknemers merken dat ze niet meer gelukkig zijn in hun werk. Een coach daarentegen ondersteunt uw werknemers ook in goede tijden. Ook wanneer er nog niets ‘mis’ is kan het ontzettend belangrijk zijn om het welzijn van uw werknemers in de gaten te houden. Zitten zij wel optimaal op hun plek? Worden talenten optimaal benut? Wat willen zij in de toekomst? Dit zijn vragen waar coaches zich mee bezig houden. Coaches werken niet oplossingsgericht, maar mensgericht.

Belang
Wanneer u een coach in dienst neemt, kunt u denken aan begeleiding in de volgende trajecten: duurzame inzetbaarheid, loopbaanadvies, leiderschapscoaching en teamcoaching. Maar ook op vele andere vlakken kan coaching voor u van belang zijn. GORTcoaching zou bijvoorbeeld kunnen helpen het management van uw bedrijf in hun leiderschapskwaliteiten te ondersteunen. Hierdoor zal onder andere de communicatie blijvend verbeteren en zullen communicatieproblemen uitblijven. De coaches van GORTcoaching kunnen u hierbij ondersteunen!

Wilt u de hulp van GORTcoaching bij het voorkomen van latere problemen en het constant ondersteunen van uw personeel?