Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Heleen een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Heleen

“Stap uit de stress, in je kracht”

Mijn naam is Heleen en ik ben al twintig jaar met veel plezier werkzaam als coach, psycholoog en trainer. Ik help met name professionals om minder stress te ervaren en meer in hun kracht te staan. Ook geef ik mindfulnesstrainingen, bedrijfstrainingen en train ik andere coaches in het vak.

Ik geloof dat goed om kunnen gaan met stress een bepalende factor is voor goed functioneren. Minder stress voor professionals betekent meer ruimte voor kracht, heldere keuzes en effectief gedrag. Ook betekent het goed in je vel zitten, ruimte voelen om zelf keuzes te maken, leven en werken vanuit leiderschap en autonomie, veerkracht hebben, datgene doen waar je goed in bent en optimaal bij kunnen dragen. Ik kan als coach een tijdje met mensen oplopen, gericht meekijken en ze vervolgens helpen om effectief te zijn en eerder hun doel te bereiken. Dit vind ik erg mooi aan coaching. Ik help coachees helderheid te krijgen, sneller antwoorden te ontdekken en eerder tot inzicht en actie te komen. Na meer dan twintig jaar ervaring in training en coaching kan ik zeggen dat ik heel veel inzicht heb in de strategieën die mensen gebruiken om zichzelf te saboteren, hoe ze soms onhandige moves kunnen maken, of in dezelfde niet-helpende, stress verhogende patronen kunnen stappen zonder dat ze het willen en beseffen.

Ik zie mezelf als een coach die de beschikking heeft over een uitgebreide gereedschapskist. In die kist, die zich door de jaren gevuld heeft, zit gereedschap om  gedachten, gevoelens en gedrag te onderzoeken, te begrijpen en te veranderen. Ik help mensen om inzicht te krijgen in wat er speelt en bewust keuzes te maken in denken en gedrag (binnen de mogelijkheden die de context biedt). Ik zet mensen vaak op een lichte, speelse manier in beweging en stimuleer hen om zelf het roer te pakken, invloed uit te oefenen, te experimenteren met nieuw gedrag en concrete stappen te zetten. Ik laat mij qua methoden en technieken inspireren door de uitgangspunten van mindfulness, voice dialogue, oplossingsgericht denken, heartmath, ACT, cognitieve gedragstherapie, NLP en dramamethodieken. Elke coachee krijgt een eigen unieke aanpak omdat iedereen anders is. De ene persoon heeft vooral  baat bij humor en lichtheid, een ander kan een stevige stok achter de deur gebruiken, een derde hoeft alleen vlijmscherp bevraagd te worden. Tijdens mijn coachtrajecten leer ik mensen niet alleen hoe ze als professional het werk slimmer aan kunnen pakken, ze worden zeker ook wijzer als persoon; ten aanzien van leven en welzijn, effectievere (werk)relaties en verbeteren van hun communicatie.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locatie Amsterdam haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden