Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Manon een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Manon

“Worden wie je bent”

Ik werk nu sinds een jaar als coach bij GORTcoaching en ik ben gezegend met geweldige klanten die hoger opgeleid zijn  – superslim, bewogen en verantwoordelijk. Deze combinatie kan leiden tot perfectionisme, veel verstandelijke overwegingen en dus ook tot stagnatie in groei en innerlijke voldoening. Klanten van mij hebben bijvoorbeeld een achtergrond op het juridische vlak, of in het onderwijs, zijn manager of zelfstandig ondernemer.

Ik begeleid mensen niet alleen op het persoonlijke vlak maar ik probeer ze ook met zakelijke kwesties in een stroomversnelling te zetten. To grow with the flow, zal ik maar zeggen. In de kennismaking is er vaak al sprake van een sterke klik en tijdens de sessies is er sprake van inspiratie, inzichten, een lach en een traan en komen mensen in beweging.  Nog belangrijker voor mij is echter of mensen na de sessie ook door ontwikkelen, gaan vliegen. Ik zei laatst tegen een cliënte: “De klanten komen en gaan, veel vinden een nieuwe baan of zie ik ontpoppen. Het lijkt wel een vlindertuin.”

Mijn achtergrond ligt in Klinische en Gezondheidspsychologie. Kennis hieruit pas ik toe als mensen last hebben van psychische spanningen. Het coachvak is echter niet het behandelen van problemen, maar het losmaken van zelf bedachte oplossingen. Dat vind ik stukken zinvoller en werkt écht sneller. In mijn 20 jaar als psycholoog richt ik me dus op het gezonde deel in de mens en de mogelijke ontwikkeling daarvan naar andere terreinen in het leven.

Mijn coachstijl is levendig en speels, ik pak modellen erbij of ga samen wandelen in het park. Door het losmaken en non-dogmatische van deze aanpak versieren mensen hun leven met steeds meer plezier en durven de stappen te maken die ze echt voldoening geven. En dat geeft mij dan weer voldoening! Inspiratie put ik uit mijn collega’s bij GORTcoaching, die me telkens weer aantonen hoe jong, leergierig en nieuwsgierig je kan zijn.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Den Haag, Leiden en Zoetermeer haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden