Coaching voor ICT’ers

Van ICT’ers wordt vaak verwacht dat ze nauwkeurig zijn en snel de beste resultaten behalen, waarbij ze beschikken over een goed oplossingsvermogen. Hiernaast moeten ze ook zorgen dat de communicatie met klanten anders verloopt dan met collega’s binnen de ICT afdeling, aangezien het vakjargon van een ICT’er vaak niet begrepen wordt door de buitenwereld. Er wordt dus niet alleen van u verwacht dat u goed bent in het analytisch denken en accuraat te werk gaan, maar ook dat u over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Dit zijn aspecten die erg veel stress kunnen opleveren. Een coach kan u helpen een goede balans te vinden tussen het technische gedeelte van uw baan en de communicatie die nodig is om de samenwerking op het werk goed te laten verlopen.

Veelvoorkomende coachvragen:

=

Hoe verbeter ik de omgang met collega’s en relaties wat betreft samenwerking en communicatie?

=

Wat is een gezonde manier om onder druk te werken en hoe ga ik om met stress?

=

Wat is de volgende stap binnen mijn carrière?

=

Hoe ga ik om met mijn perfectionisme?

=

Hoe verbeter ik specifieke competenties en gedrag?

=

Wat moet ik doen om me te onderscheiden van de anderen?

Waar kan Coaching voor ICT’ers zich op richten:

Ontspanning

Ga aan de slag met verschillende ontspanningstechnieken om stress en werkdruk tegen te gaan

v

Communicatie

Verbeter uw communicatie met collega’s en relaties.

Loopbaanvragen

Krijg advies over uiteenlopende doel- en probleemstellingen over uw loopbaan.

Competentie coaching

Bereik uw wensen en doelen door bepaalde competenties te verbeteren.

Informatie over coaching

Prijs

149,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €109,- incl. BTW per uur. Klik hier voor een overzicht van de vergoedingsmogelijkheden.

U kunt direct starten

Kies nu uw coach en plan direct uw gratis oriëntatiegesprek.

Duur Traject

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u rekenen op gemiddeld 5 tot 10 coachgesprekken, ongeveer 1 keer per 2-3 weken.

Inhoudelijk over coaching

Wat is coaching?

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken. U verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn. Tijdens dit traject kunt u ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of u meer richten op zingeving. Loopbaancoaching is altijd gericht op de toekomst.

Waarom coaching voor ICT'ers?

Bij GORTcoaching bieden we de juiste coaching aan ICT’ers met als doel de werkdruk te verlagen en goede resultaten te behalen. Het werk van een ICT’er richt zich met name op nauwkeurigheid, analytisch denken en een probleemoplossend vermogen. Dit kan vermoeiend zijn en stress opleveren. Hiernaast is het communiceren van zulke technische zaken naar leken niet altijd een makkelijke opgave. Onze coaches kunnen u helpen met loopbaan vraagstukken, vragen die zich richten op het werk of op persoonlijke kwesties.

Hoe ziet een coachtraject er uit?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Samen met uw coach wordt uw traject samengesteld aan de hand van uw vragen en behoeften. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het oriëntatiegesprek
Het oriëntatiegesprek dient als kennismaking.
U en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen u wilt behalen en waarom
– wat u uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
– welke aanpak hier het beste bij past
Aan het eind van het gesprek stemt u met de coach af of het klikt. Als dit zo is, kunt u beginnen aan uw coachtraject.

Het coachtraject
Tijdens uw coachtraject werkt u aan uw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.

U en de coach zullen:
– een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
– constant reflecteren op uw eigen doel: bent u op de goede weg?
– na elke sessie gaat u met oefeningen aan de slag. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.

De coaches van GORTcoaching maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie
In het laatste gesprek zullen u en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver bent u en wat wilt u nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunt u een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Wanneer het een zakelijk traject betreft start en eindigt u vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen coach, coachee en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het coachdoel bereikt wordt. Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de coachee als dat van de leidinggevende belicht worden.

Wat levert coaching u op?
  • Meer zelfinzicht in uw persoonlijke waarden, normen, drijfveren en doelen
  • Het (her-)ontdekken van uw talenten
  • Het leren communiceren met leken over technische zaken
  • Meer motivatie en energie
  • Beter omgaan met (werk)stress
  • Een balans vinden tussen het werk en privéleven
  • Meer zelfvertrouwen

De coaches van GORTcoaching zijn onder andere aangesloten bij

gecertificeerd coach

Teamcoaching & Intervisie

Naast individuele coaching bieden we ook Teamcoaching & Intervisie voor groepen.

Teamcoaching

Teamcoaching ondersteunt teams in hun ontwikkelingsproces, maar ook in periodes van interne of externe crisis, ontevredenheid of conflict. Lees hier verder.

Intervisie

Bij intervisie ligt de focus op analyseren en oplossen van problemen, advisering over knelpunten en het ontwikkelen van vaardigheden. Lees hier verder.

 

Meer weten over onze cultuur?

Zit u in stage 2, 3 of zelfs 4 of 5? Kijk het filmpje om er achter te komen!

 >  Soorten Coaching  >  Coaching voor ICT’ers