Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Vragen over motivatie
Veel mensen hebben vragen over motivatie. Vooral willen zij weten hoe zij in zichzelf de motivatie kunnen vinden om bijvoorbeeld een bepaalde taak te volbrengen of iets te veranderen. Telkens beginnen zij ergens aan, maar kunnen dan toch niet de motivatie vinden om het plan uiteindelijk door te zetten. Een life coach kan je dan helpen om de benodigde motivatie te vinden en deze vast te blijven houden.

De motiverende interview techniek
Aan de hand van de motiverende interviewtechniek zal de life coach jou helpen op een rijtje te zetten hoe het komt dat motivatie bij jou niet of in kleine mate aanwezig is en hoe dit kan veranderen. Motivatie is niet iets wat aangeleerd kan worden, maar wel iets dat men vanuit zichzelf kan vinden. Niet iedereen zal ook door hetzelfde gemotiveerd worden, vandaar dat de motiverende interview techniek zich aanpast aan jouw persoonlijke wensen om zo motivatie te vergroten.

Thuisoefening
Voordat je met een life coach aan de slag gaat om jouw motivatie te vinden, kan je zelf hier ook al wat aan doen. Wanneer je inzicht hebt in wat je wilt en het hogere doel waarvoor je iets doet, zal het makkelijker zijn jouw motivatie te vinden en vast te houden. Door te erkennen wat jou tegen houdt en dit in contrast te stellen met wat je graag wilt, zal je eerder geneigd zijn vol te houden om je doel te bereiken. Het invullen van onderstaand balans-schema vanuit de motiverende interview techniek kan je hierbij helpen.

Heb je nu al een duidelijker beeld bij de voordelen en nadelen van veranderen? Vervolgens kan je samen met jouw life coach kijken hoe je de motivatie om te veranderen in kan zetten en vol kan houden.

» Lijkt de motiverende interview techniek jou wel iets? Klik dan hier om een gratis oriëntatiegesprek met jouw coach in te plannen

 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden