Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bij het solliciteren naar een bepaalde functie is het belangrijk dat je een goede sollicitatiebrief schrijft. Dit is namelijk een soort visite kaartje wat je afgeeft waar je gelijk op aangenomen of afgewezen kan worden. Door loopbaanbegeleiding kun je dit beter onder de knie krijgen. Dit kan aan de hand van het AIDA model. Samen met jouw loopbaancoach zal je jouw sollicitatiebrief bekijken en beoordelen of jouw brief aan de AIDA voorwaarden voldoet.

Dit model ziet er als volgt uit:

  1.  Aandacht trekken. Vooral als je op een vacature solliciteert is het belangrijk ervoor te zorgen dat jouw brief eruit springt omdat je veel concurrentie zal hebben. Door je brief op een originele manier te beginnen zal je meteen de aandacht van de werver trekken. Met je coach kun je overleggen hoe je dit op de beste manier kunt doen.
  2. Interesse wekken. Je hebt de interesse gewekt, nu moet je jezelf verkopen. Dit doe je door je unieke vaardigheden te noemen. Door dit te doen zal je weer de interesse trekken van de werver. Tijdens de loopbaanbegeleiding zal je erachter komen wat jouw sterke punten zijn, waardoor jij je zal onderscheiden van de rest.
  3. Desire opwekken. In het derde gedeelte van je brief is het van belang om het verlangen, naar een sollicitatiegesprek met jou, op te wekken bij de werver. Dit doe je door te benoemen wat jij het bedrijf kan bieden. Gedurende de loopbaanbegeleiding zal je gaan onderzoeken wat jouw competenties zijn die bij de desbetreffende functie passen.
  4. Aanzetten tot Actie. Je brief moet zo geschreven zijn dat de werver jou wil uitnodigen voor een gesprek. Tijdens de loopbaanbegeleiding zal je samen met je coach kijken of deze voorwaarden in jouw brief is verwerkt.

Vind jij het schrijven van sollicitatiebrieven lastig en zou je hier met een loopbaancoach mee aan de slag willen?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden