Coaching voor Topvrouwen

Vrouwen aan de top zijn succesvol, doorzetters, ze weten wat ze willen en weten wat ze waard zijn. Als  ze dit niet waren geweest, hadden ze niet aan de top gestaan. Want als vrouw naar de top klimmen en daar blijven is lang niet altijd gemakkelijk. Stereotypen, externe en interne barrières, de ‘paygap’ en dubbele standaarden werken vrouwen tegen als ze hoger willen komen op de carrièreladder. ‘Het is verkeerd om voor jezelf op te komen, agressief en/of sterker te zijn dan mannen’ zijn negatieve boodschappen die vrouwen vaak vanuit hun jeugd meekrijgen. Voortgang in uw carrière hangt juist af van risico’s nemen en voor jezelf opkomen, helaas zijn dit eigenschappen die bij vrouwen worden ontmoedigd. Hoe ga je hier, als vrouw die naar de top wil of als vrouw aan de top, mee om? Hoe kun je als vrouwen onder elkaar samen sterker worden en elkaar bekrachtigen? Coaching voor topvrouwen gaat in op het ontdekken en wegnemen van uw interne barrières en op wat u nodig heeft om aan de top te komen en te blijven. Coaching helpt u om nog sterker in uw schoenen te staan, omgaan met stigma’s en de powervrouw worden die u eigenlijk al bent.

Veelvoorkomende coachvragen:

=

Hoe blijf ik bij mezelf op de verhardende weg naar de top?

=

Hoe ga ik om met de dubbele standaarden en me altijd extra moeten bewijzen?

=

Hoe help ik anderen vrouwen zodat we samen een verschil kunnen maken?

=

Hoe ga ik om met seksisme?

=

Hoe combineer ik moederschap met mijn topbaan?

=

Hoe ruim ik interne barrières uit de weg?

Waar kan Coaching voor Topvrouwen zich op richten:

Interne barrieres

ontdekken en uit de weg ruimen

Psychologische fenomenen

Door kennis kunt u uw positie versterken

Zelfvertrouwen en overtuigingen

zodat u het maximale uit uzelf kunt halen

Uitlaatklep

omdat het fijn is als u uw twijfels eens bespreekbaar kunt maken

Informatie over coaching

Prijs

145,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €99,- incl. BTW per uur. Kijk hier voor de vergoedingsmogelijkheden.

U kunt direct starten

Kies nu uw coach en plan direct uw gratis oriëntatiegesprek.

Duur Traject

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u rekenen op gemiddeld 5 tot 10 coachgesprekken, ongeveer 1 keer per 2-3 weken.

Vergoedingsmogelijkheden van een coachtraject

Wist u dat werkgevers heel vaak onze coachtrajecten vergoeden? Er zijn vele opties waar de coach u mee kan helpen. Vraag hier naar tijdens uw gratis oriëntatiegesprek.
Optie 1: Check uw CAO
Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij uw HR manager
Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij uw manager of de directeur
Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers
Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren
Optie 6: Basis & Aanvullende Zorgverzekering
Optie 7: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Optie 8: Subsidies van het UWV
Optie 9: Particulier tarief

Inhoudelijk over coaching

Wat is coaching?

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken. U verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn. Tijdens dit traject kunt u ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of u meer richten op zingeving. Loopbaancoaching is altijd gericht op de toekomst.

Waarom coaching voor topvrouwen van GORTcoaching?

GORTcoaching onderscheidt zich door passie en liefde voor het vak. U en uw doelen zijn voor ons erg belangrijk. Als topvrouw loopt u tegen allerlei (onverwachte) barrières aan, wij helpen u om deze te overkomen. Onze coaches luisteren zonder oordeel naar wat u wilt en helpen u om te werken aan de zaken waar u graag aandacht aan wilt besteden.

Hoe ziet het coachtraject er uit?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Samen met uw coach wordt uw traject samengesteld aan de hand van uw vragen en behoeften. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het orientatiegesprek
Het orientatiegesprek dient als kennismaking.
U en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen u wilt behalen en waarom
– wat u uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
– welke aanpak hier het beste bij past
Aan het eind van het gesprek stemt u met de coach af of het klikt. Als dit zo is, kunt u beginnen aan uw coachtraject.

Het coachtraject
Tijdens uw coachtraject werkt u aan uw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.

U en de coach zullen:
– een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
– constant reflecteren op uw eigen doel: bent u op de goede weg?
– na elke sessie gaat u met oefeningen aan de slag. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.

De coaches van GORTcoaching maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie
In het laatste gesprek zullen u en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver bent u en wat wilt u nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunt u een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Wanneer het een zakelijk traject betreft start en eindigt u vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen coach, coachee en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het coachdoel bereikt wordt. Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de coachee als dat van de leidinggevende belicht worden.

Wat levert coaching u op?
  • Meer zelfinzicht in uw persoonlijke waarden, normen, drijfveren en doelen
  • Beter omgaan met stereotypering en discriminatie
  • Overzicht krijgen over uw verantwoordelijkheden en prioriteiten
  • Betere balans tussen werk en privé
  • Empowered worden
  • Beter omgaan met stress
  • Meer zelfvertrouwen
 >  Soorten Coaching  >  Coaching voor topvrouwen