Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tegenwoordig ervaren veel mensen stress. Dit kan komen door je drukke baan, verwachtingen van anderen, school of de druk om altijd het beste van jezelf te laten zien. Wanneer je niet op de juiste manier met deze stress omgaat kan het zijn dat je overspannen raakt. Tijdens loopbaancoaching kun je leren omgaan met stress. Je loopbaancoach maakt je dan bewust van de stress signalen die je van je lichaam ontvangt zodat jij deze sneller herkent en actie kunt ondernemen om deze stress tegen te gaan. Hier alvast een paar tips om je stress te verminderen:

  1. Blijf in beweging. Beweging helpt goed bij het tegengaan van stress.
  2. Ruim op. Een rommelige omgeving zorgt voor een onrustig gevoel. Ruim je omgeving dus op en je zult je al een stuk rustiger voelen.
  3. Zoek uit waar je gestrest van raakt. Voel je je gestrest maar weet je niet goed waardoor dit komt? Schrijf dan alle dingen op, die er op dat moment in je leven spelen. Bij welk van deze dingen krijg jij een naar gevoel? Door erachter te komen waarvan je gestresst raakt kun je dit makkelijker aanpakken en proberen te minimaliseren.
  4. Stel minder hoge eisen. Het stellen van hoge eisen aan jezelf kan veel stress veroorzaken. Accepteer dat je niet in alles het beste kunt zijn en neem een stapje terug. Dit zal je veel rust geven.
  5. Stel jezelf voorop. Stress kun je ook krijgen van de mensen om je heen. Als veel mensen in jouw omgeving jou opzoeken om hun problemen te vertellen kun jij hun stress overnemen. Je maakt je dan erg veel zorgen om deze mensen. Het is ook niet goed om altijd bezig te zijn met de mensen om je heen. Neem daarom ook de tijd voor jezelf en onderneem activiteiten die jou ontspannen.

Tijdens loopbaancoaching zul je beter naar je lichaam gaan luisteren en leren zorgen voor voldoende ontspanning.  Door te herkennen welke waarschuwingssignalen jij krijgt bij stress, weet je wanneer het tijd is om gas terug te nemen. Op deze manier blijf je in balans. Wil jij beter met stress leren omgaan door middel van loopbaancoaching?

Plan dan nu een gratis en vrijblijvend orientatiegesprek in bij een passende coach.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden