Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Vastlopen
Het kan goed voorkomen dat je op een bepaald moment tijdens je werk- of privéleven het gevoel hebt dat je vastloopt. Je wilt meer uitdaging in je werk, maar je huidige werkzaamheden bieden jou niet de juiste kans. Of je hebt het gevoel dat de grens tussen je privéleven en je werk steeds vager wordt, waardoor je ook tijdens je weekend steeds maar weer aan die ene meeting blijft denken. Een coach kan je uitstekend helpen bij deze problemen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Een coachtraject kan beginnen met het opstellen van leerdoelen die je wilt bereiken met de coach. Bij het uitwerken van deze leerdoelen kijk je hoe je ze in de praktijk kan brengen. Het gaat hierbij vaak om het toepassen van alternatief gedrag. Zo kan je als doel hebben om meer voor jezelf op te komen. Samen met de coach stel je dan een stappenplan op over hoe je dit ten uitvoer wilt brengen. Vervolgens ga je dit gedrag eerst oefenen samen.

  1. Stel je de situatie voor waarin je het gedrag kan zou uitoefenen. Beschrijf vervolgens de situatie en het alternatieve gedrag. Bekijk je gedrag ook vanuit het perspectief van de ander. Wat voelt en denkt diegene hierbij?
  2. Vertel over je eigen of andermans ervaringen en effecten in soortgelijke situaties.
  3. Experimenteer met verschillende gedragingen die in deze situatie mogelijk zouden zijn.
  4. Probeer je doel te herdefiniëren in gewenst gedrag en oefen het gewenste gedrag. Blijf dit herhalen tot er ontwikkeling zichtbaar is en je voldoende vertrouwen hebt om het gewenste gedrag in praktijk toe te passen.
  5. Wat heb je van dit plan geleerd? Bepaal welk specifiek gedrag en welke helpende overtuigingen de succeskans in de praktijk doen groeien.

Coach
Het kan moeilijk zijn om je gedrag te veranderen. Het is daarom belangrijk om kleine stappen te nemen richting jouw gewenste gedrag. In je eigen tempo kan je hier samen en van onze coaches aan werken. Zit jij met zorgen waar je maar niet vanaf komt, en wil je hulp van een coach? Plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden