Vriendelijkheid is overdraagbaar. Wanneer je vriendelijk bent tegen iemand, is de kans groter dat diegene deze vriendelijkheid deelt en doorgeeft aan anderen. Bovendien is het regelmatig aangetoond dat vriendelijkheid samengaat met geluk. Het geluk dat je hierdoor ervaart, kan leiden tot verhoogde prestaties op het gebied van productiviteit, betrokkenheid en creativiteit. Verder zorgt vriendelijkheid voor emotionele connecties tussen personen. Hierdoor creëer je niet alleen nieuwe verbindingen met collega’s en klanten, maar versterk je ook bestaande verbindingen. Zo vermelden ontvangers van vriendelijkheid een gevoel van controle en een hogere mate van kameraadschap. Ten slotte is vriendelijkheid nuttig voor het aantrekken en behouden van werknemers. Een vriendelijke sfeer op de werkvloer is essentieel voor het onderhouden van motivatie en werkplezier.

Er zijn genoeg redenen om vriendelijkheid aan te moedigen op de werkvloer. Hieronder geven we 11 tips om vriendelijkheid te stimuleren. Dit zijn tips voor zowel teams als een-op-een ondersteuning.

 
Het team

1. Roteer de leiding van vergaderingen.
Dit kan verlichting bieden aan de teamleden die gebruikelijk vergaderingen leiden. Daarbij krijgen andere teamleden de kans om hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Dit creëert evenwicht binnen het team en laat werknemers weten dat hun ontwikkeling essentieel is voor het bedrijf.

2. Laat notities achter.
Een inspirerende quote, een mop of een positieve boodschap toevoegen aan de notitie en deze achterlaten op plekken waar werknemers regelmatig langskomen, zoals de keuken, de kantine of juist op de gang creëert een positieve sfeer. Een alternatief hierbij is een vriendelijkheidsmuur. Dit is een specifieke muur waar deze notities op achtergelaten kunnen worden.

3. Prioriteer zelfzorg en geestelijke gezondheid.
Een gezonde geest in een gezond lichaam. Bij zelfzorg en de geestelijke gezondheid wordt er snel gedacht aan coaching. Dit kan uiteraard ingezet worden, daarbij ben je bij GORTcoaching aan het juiste adres, maar het prioriteren van zelfzorg en de geestelijke gezondheid kan ook gedaan worden door een moment van de dag uit te kiezen om een kwartier te besteden aan ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, check-ins – iets wat overigens ook gedaan kan worden aan het begin van een vergadering – of iets wat een moment van rust creëert dat ook aansluit bij jouw bedrijfscultuur.

4. Onthoud en vier verjaardagen.
Het onthouden en vieren van de verjaardagen van collega’s laat hen weten dat zij belangrijk zijn voor het team, daarbij zorgt het plannen en samenstellen van een verjaardagsviering ook voor verbinding bij de collega’s die de viering plannen. Om de verjaardagen bij te houden, kan er gebruik gemaakt worden van een kalander. Dit kan een digitale kalender zijn of een papieren kalender die op het kantoor wordt opgehangen.

5. Breng meer positiviteit op de werkvloer.
Probeer in plaats van te klagen over het weer of het verkeer, minstens één keer per dag iets positiefs te zeggen als je een praatje maakt met collega’s. Als de focus gelegd wordt op positieve zaken, zullen collega’s zelf ook een positieve manier van denken aanhouden.

6. Vier succes.
Niet alleen stilstaan bij, maar ook het vieren van succes, draagt bij aan de motivatie van het team. Succes kan gevierd worden met gebak, een teamuitje of door het kantoor te versieren met slingers en ballonnen. Om het optimale uit deze daad te halen, is het essentieel dat dit aansluit bij jouw bedrijfscultuur.

7. Start een vriendelijkheidskalender.
Elke week kan een ander teamlid traktaties brengen. Een kalender, zowel een digitale als papieren, kan hierbij gebruikt worden om een schema te creëren. Dit zorgt ervoor dat elk teamlid erbij betrokken wordt.

Een-op-een ondersteuning

8. Laat een aanbeveling achter op het LinkedIn profiel van een collega.
Dit bevestigt de kwaliteiten van een collega voor potentiële werkgevers. Hierdoor laat je jouw collega weten dat zijn loopbaan en ontwikkelingen hierin belangrijk vindt.

9. Nodig een collega uit voor een kopje koffie of lunch.
Het is hierbij meer waardevol als dit een collega is die je nog niet goed kent.

10. Neem taken over van een drukke collega.
Dit kan verlichting bieden aan een collega. Daarnaast laat dit hem weten dat er gerekend kan worden op andere collega’s en dat er ondersteuning aangeboden kan worden wanneer dat nodig is. Dit draagt bij aan de verbondenheid van het team.

11. Stuur een collega een bedankkaartje.
Om waardering te tonen voor een collega nadat hij je geholpen heeft, kan je hem bedanken met een kaart. Dit kan gedaan worden door een kaart te schrijven en deze persoonlijk te geven, maar ook door een e-card te sturen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden