Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Elise een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Elise

Mijn naam is Elise Lagarde en ik werk sinds 2007 als coach. Ik ben moeder van 4 kinderen, in alle opzichten het meest belangrijke in mijn leven. Naast dat mijn kinderen mij hebben leren genieten van “het moment”, heb ik hen geleerd dat het belangrijk is om in het leven te gaan voor datgene waar je blij en gelukkig van wordt. Het resultaat is dat we een antropoloog, een fotograaf, een technisch ICT’er en een drummer hebben binnen ons gezin. Met name de drummer kan niet leven van zijn passie, maar uiteindelijk is het altijd het drummen dat hem vitaal houdt en doet voelen dat hij leeft. Ieder leeft zelfstandig en is op zijn eigen manier gedreven. We houden allen erg van sport. Zo heb ik gezwommen, gewaterpolood, getennist, hardgelopen en zit ik de laatste jaren wekelijks op de wielrenner in het peloton.

Mijn kinderen hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn loopbaan. Jarenlang heb ik geworsteld met de vraag hoeveel tijd ik voor mezelf mocht opeisen en hoe ik dit dan kon vertalen naar een carrière die ertoe deed, want ambitie is er altijd geweest. Van werken in de kinderpsychiatrie, maakte ik de overgang naar de administratie, maar dit bleek al snel een verkeerde keuze. Het was niet ingegeven door het hart, maar leek op dat moment een praktische keuze. Uiteindelijk ben ik een tweede studie gaan volgen en heb ik jarenlang bij de Radboud Universiteit als HRM-adviseur gewerkt. Een jonge en inspirerende omgeving, een goed salaris en veel vrijheid voor eigen invulling van mijn werk, waar ik jarenlang met plezier decanen, hoogleraren, docenten, maar ook ondersteunend personeel heb geadviseerd. Toch kwam er een moment dat ik voelde nog onvoldoende gevoed te worden door mijn werk. Ik werkte al sinds 2007 als freelance coach en heel langzaam merkte ik dat ik weliswaar anderen in de spiegel liet kijken, maar te lang niet meer in mijn eigen spiegel had gekeken. Ik voelde onvoldoende mijn toegevoegde waarde en gooide het roer om. Dat voelen is voor mij altijd erg belangrijk geweest. Ondanks dat ik een echte denker ben, is mijn gevoel altijd mijn kompas geweest. Zo voelde drie kinderen niet af, vier wel. Voelde het HRM-werk niet meer goed en voelde de mindfulnesscursus als toegevoegde waarde. Ook ga ik pas een coachtraject aan met iemand als het voor beide partijen goed voelt en voelt het werken als coach als een rijkdom. Zo ben ik via een wat langere weg uiteindelijk toch bij mijn passie uitgekomen. Ik ben van mening dat energie en vitaliteit belangrijke voorwaarden zijn voor blijvend succes in je werk én dat je daar zelfverantwoordelijkheid voor moet nemen. Mijn uitdaging is om coachee ’s weer te verbinden met deze verantwoordelijkheid en vanuit positieve energie passende keuzes te laten maken.

Mahatma Gandhi is voor mij een belangrijke inspiratiebron binnen mijn werk. Ik zie hem als een voorbeeld van hoe geweldloosheid verbindt. Dit geldt voor de grote problemen in de wereld, maar ook en misschien wel allereerst als het gaat over het contact wat we maken met onszelf.

Zijn uitspraak “als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken”, geeft exact weer waar ik voor sta en wat ik belangrijk vind binnen de coaching.

Zijn uitspraak “Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker”, ondersteunt wat ik doe binnen de mindfulness. Als je op zoek wilt gaan naar wat je werkelijk beweegt en wie je bent, dan is stilte noodzakelijk om daadwerkelijk te vinden wat je altijd al bij je had.

Binnen mijn coachtrajecten leren mensen niet alleen naar buiten, maar ook naar binnen te kijken. Waar krijg jij energie van en hoe kun jij keuzes maken die jou vitaal houden en ingegeven worden door een verlangen i.p.v. een moeten? Deze benadering is voor veel mensen spannend en onbekend, maar door het vervolgens heel praktisch te houden is de coaching voor een grote doelgroep toegankelijk en helpt het mensen de regie weer in eigen handen te nemen.

Spreekt dit verhaal jou aan en wil je meer over Elise weten? Bekijk het profiel van coach Elise. Coach Elise coacht op de locaties Beneden-Leeuwen, Beuningen, Buren, Culemborg, Nijmegen, Oss, Rhenen, Rossum, Tiel, Veenendaal, Wageningen, Wijchen en Zaltbommel. 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden