Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Vincent een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Vincent
“tegenwind doet de vlieger stijgen”

Ik ben Vincent van der Waal, echtgenoot van Janneke en vader van een prachtige dochter en zoon. Een doorzetter en verbinder met een vleugje humor, dat ben ik ook. Ooit begonnen als vormgever in een reclamebureau, maar na een tumultueuze periode heb ik een complete switch naar psychologie gemaakt. In deze periode ben ik mezelf meerdere malen tegengekomen en heb mezelf daardoor erg goed leren kennen. Ik heb als het ware een soort extra antenne ontwikkelt, waardoor ik mij goed kan inleven bij mensen die veel stress ervaren. Door deze ervaring heb ik extra inzicht in mijn werk als coach ontwikkelt, welke ik niet met alleen de ‘geschoolde’ weg zou kunnen bereiken.

Eén van mijn grootste inspiratiebronnen uit die tijd is een psycholoog geweest die op een coachende manier met mij omging. Net als ik, had deze man een aantal obstakels in zijn leven overwonnen. In onze sessies toonde hij dat hij vooral mens was gebleven en niet vanuit zijn titel, psycholoog, met mij sprak. Eigenlijk was hij meer een coach, ook al gebruikte hij die term zelf toen niet zo. Ik kwam tot de ontdekking dat bij problemen waar ik geen raad mee wist, ikzelf degene was die vasthield aan een hardnekkige overtuiging. De kern van die overtuiging had vrijwel altijd de boodschap in zich van “jij bent het niet waard” of “alleen als je pas echt keihard werkt, mag je genieten”. Je zult begrijpen dat dit energie verslindende overtuigingen zijn en deze hebben, hoe kan het ook anders, veel stress en uiteindelijk een burn-out opgeleverd.

Gelukkig hield dit niet stand en dat is prettig om te weten. Weten dat verandering en de bijbehorende positieve gevoelens mogelijk zijn, is een fijn gegeven. Ik geef met enige regelmaat presentaties voor groepen mensen die met stress te maken hebben. Tijdens het voorstellen gebruik ik vaak als metafoor “het pompwagentje”. Waarom?… Na  het uitvallen als vormgever op het reclamebureau, was ik vrijwel alles kwijt; baan als vormgever, vriendin, woning en had ik een enorme terugval in inkomsten. Herstellende van een flinke burn-out stond ik alleen met dat pompwagentje in mijn hand.  Om toch nog bezig te zijn, werkte in een magazijn om ordes te pikken. Het bleek een start van een nieuw hoofdstuk te zijn voor me. Vanaf onderop helemaal opnieuw beginnen en het uiteindelijk schoppen tot psycholoog. En nu bevind ik me hier als coach. Naast alle wetenschappelijke kennis die ik inmiddels heb opgedaan, is deze ontwikkeling de belangrijkste les geweest die ik nooit had willen missen!

Spreekt zijn verhaal u aan en wilt u meer over hem weten? Dan kunt u op onze website bij de locaties Nijmegen en Wijchen zijn volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden