Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Susannah een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Susannah

“Someone who thinks that taking a step back is not a disaster, it’s more like a salsa

Hi! Ik ben Susannah, 28 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik ben geboren in de Verenigde Staten, in een stad in de buurt van Nashville, Tennessee. Hier heb ik tot mijn tiende gewoond, waarna mijn familie verhuisde naar de Achterhoek. Van daaruit ben ik naar Groningen gegaan voor mijn studie en sinds drie jaar woon ik in onze hoofdstad. Rondreizen en op verschillende plekken wonen is mij dus niets vreemd en daar ben ik zeker nog niet klaar mee!

Ik ben opgeleid als sport- en prestatiepsycholoog. Na mijn master arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik me verder gaan verdiepen in de psychologie van presteren. Ik heb het altijd al boeiend gevonden hoe de psyche en het lichaam samenwerken en wederzijds invloed hebben op elkaar, en vooral hoe je met veranderingen in hoe je denkt nieuwe mogelijkheden voor jezelf kunt creëren. Naast mijn opleidingen geef ik al jaren les in verschillende sporten. Van skiles tot het coachen van roeiers die zes keer per week trainden; hoe mensen leren en hoe ik ze kan helpen met plezier en voldoening te sporten zijn grote passies van mij. Als ik op vakantie ben, ben ik meestal ook iets sportiefs aan het doen in de bergen.

Omdat ik al tijdens mijn studietijd had ontdekt dat ik veel plezier heb in het begeleiden van anderen, was de stap naar het coachvak voor mij een hele logische. Ik wilde vooral anderen helpen het beste uit zichzelf te halen. Na mijn master heb ik een praktijkopleiding gevolgd om sportpsycholoog te worden. Omdat ik tijdens deze opleiding al met cliënten aan de slag ging, ben ik me gaan inschrijven bij de kamer van koophandel en zo is mijn praktijk geboren. Sport biedt een prachtig platform om te leren over hoe je gedachten en emoties invloed hebben op wat je kan en doet, maar hetzelfde kun je vinden in andere prestatiesituaties zoals in je werk of wanneer je het thuis goed wil doen.

Ik raak geïnspireerd door succesverhalen van anderen. Hoewel ik een adviserende rol heb als coach, vind ik het altijd leerzaam om te weten te komen hoe iemand die ver is gekomen in zijn of haar sport of vakgebied of persoonlijke ontwikkeling. En hoewel mijn werkwijze gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, weet ik dat juist dat onderzoek wordt gedaan bij mensen die goed presteren – door me meer te verdiepen in de individuele verhalen kun je meer leren dan van de wetenschap alleen. Verder krijg ik energie van goede gesprekken met vrienden waarin we bomen over de toekomst of reflecteren op het nu. En als ik in de bergen ben, bloeien mijn fantasie en ambitie altijd op –daar kan ik me opladen voor nieuwe uitdagingen thuis.

Elke coach heeft zijn of haar eigen stijl. Wat ik belangrijk vind in mijn coaching is dat ik altijd een positieve houding heb in de sessies. Omdat ik het erg leuk vind om anderen te coachen, gaat dit gemakkelijk maar ik doe het daarom niet minder bewust. Cliënten nemen dit gevoel over en dan gebeuren er mooie dingen. Met een positieve houding sta je meer open voor nieuwe dingen, ben je creatiever en ervaar je meer energie aan het einde van een sessie– wat weer fijn is wanneer je het echte werk gaat doen dat tussen de sessies gebeurt. Ik streef ernaar een wetenschappelijke basis te hebben bij alles wat ik doe, zodat je erop kan vertrouwen dat wat we doen niet alleen mooi klinkt, maar ook aangetoond effect heeft. Met een positieve houding en betrouwbare kennis is coaching bij mij een leuke ontdekkingsreis naar wat jij nodig hebt om optimaal te presteren.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Susannah weten? Bekijk het profiel van coach Susannah. Coach Susannah coacht op de locatie Amsterdam. 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden