Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ieder mens krijgt in dit leven tegenslagen te verwerken. De één krijgt hier helaas wat meer dan de ander, maar niemand komt er helemaal onderuit. Op dat soort momenten is het heel makkelijk om bij de pakken neer te zitten en naar vastgeroeste schema’s te handelen. Juist op dit soort momenten zou een positieve instelling je makkelijker door de tegenslag heen kunnen helpen. Een positieve instelling heeft namelijk meer invloed dan je denkt. Zo zijn optimisten succesvoller op de werkvloer, maken ze sneller en meer vrienden en zijn ze tot slot ook gezonder: optimisten hebben namelijk minder kans op ziektes en leven langer. Hartstikke leuk voor die optimisten, maar stel dat jij nou net een enorme pessimist bent en nu óók nog eens hoort dat je hierdoor minder succesvol bent, minder snel vrienden maakt en om het nog erger te maken ook nog eens eerder doodgaat. Wees gerust, optimisme zit dan wel voor een deel in je genen, maar met een dosis motivatie en doorzettingsvermogen wordt zelfs de grootste pessimist een optimist. In dit artikel vind je tips om de winterdip overboord te gooien en het zonnetje in jezelf te (her)ontdekken. Let’s get some sunshine.

  • Wees dankbaar. Vergeet niet om te kijken naar wat je wél hebt, als je werkt aan wat je (nog) niet hebt. Een praktische note: schrijf iedere dag voordat je gaat slapen één ding op waar je dankbaar voor bent.
    Omring jezelf met dingen waar je van houdt. Ben je gek op dieren maar woon je in de stad en is het enige dier wat je ziet de muis die al je snoeren doorknaagt? Sleep jezelf dan naar een kinderboerderij of pas af en toe op iemands kat. Helpt ook nog tegen die muis.
  • Omring jezelf met lieve en stimulerende mensen. Merk je dat sommige mensen in jouw vriendenkring vooral energie nemen in plaats van geven? Zoek andere vrienden. Dit klinkt hard, en het hoeft ook niet zo rigoureus maar wees je hier wel bewust van.
    Neem verantwoordelijkheid. Dit is jouw leven en jouw geluk. Creëer een leven waar jíj je goed bij voelt. Negeer hierbij de druk van de maatschappij die jou dingen oplegt.
  • Relativeer. Dingen zijn vaak niet zo zwart wit als ze in eerste instantie lijken. Richt je op de positieve kant.
  • Wees aardig, zowel voor jezelf als anderen. Het lukt vaak wel om aardig te zijn tegen anderen, maar voor jezelf is voor veel mensen een uitdaging. Door aardig te zijn tegen anderen oefen je met aardig te zijn tegen jezelf.
  • Lach! Lach zoveel je kunt en vooral om je eigen fouten en de fouten van anderen. Neem jezelf en het leven niet té serieus en geniet van je groeitraject als mens.

Zou je begeleiding willen met positiever zijn? Plan dan een vrijblijvend oriëntatie-gesprek in bij een van onze coaches. Je kan je hier inschrijven.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden