Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Op maandag 7 maart heb ik het genoegen gehad om een korte interview met coach Annette te houden. Zij heeft heel enthousiast verteld over haar ervaring bij Gortcoaching en haar werk met Syrische vluchtelingen.

Al gedurende anderhalf jaar is Annette bij Gortcoaching werkzaam als coach. Zij helpt met name ondernemers en managers met loopbaan– en lifecoaching, iets waar zij als manager bij de ING bank veel ervaring mee heeft gehad. Annette is een gezellige en creatieve vrouw, die erg actief is in het leven. Ze schildert en heeft sinds kort een project gestart voor Syrische
vluchtelingen in Libanon. Vandaag heb ik een leuk gesprek gehad met Annette waarin ze vertelt wat ze doet bij GORTcoaching en wat haar nog meer bezighoudt.

Verleden
Annette is begonnen als bedrijfsmanager bij de ING bank en is na ervaring met dit werk erachter gekomen dat ze het fijn vond om mensen te coachen. Dit is begonnen met het coachen van de werknemers na re-integratie en ziekte. Annette vindt het fijn om mensen te helpen en heeft zich hiervoor laten omscholen. Hierna heeft ze besloten om young professionals te begeleiden in zogenaamde talent programs bij de ING bank.

Gortcoaching
Maar het werk bij de ING bank was niet genoeg voor Annette. Een tijd terug kreeg zij via via een tip over GORTcoaching, waarna Annette bij GORTcoaching terecht is gekomen. Hierna is ze aan de slag gegaan als loopbaan- en lifecoach, iets wat haar erg aansprak. Het werken bij GORTcoaching spreekt haar met name aan vanwege de sfeer, gelijkwaardigheid en interesse van de collega’s. Werken met onze algemeen directeur, Tosca Gort, ervaart ze dan ook als plezierig, met name omdat ze dezelfde soort opleiding hebben gedaan. Annette krijgt tijdens haar werk als coach te maken met veel verschillende soorten mensen, en dit spreekt haar ook aan. “Het is fijn om te werken met mensen die eigenheid vertonen.” Volgens Annette is het dan ook beter om iets te creëren dat dicht bij jezelf staat. “Mensen doen te moeilijk, we doen onszelf tekort als we ons als iets anders voor dan we zijn. En we zijn krachtiger als onszelf.” Daarom zorgt zij in haar coaching ervoor dat ze mensen in hun kracht zet en ze het beste uit hun eigen talenten halen.

Syrische vluchtelingen – “Dreaming up a global community”
Naast haar werk bij Gortcoaching heeft Annette haar eigen jongerenprogramma, Dreamweb, opgericht. Hierbij werkt ze met name met Syrische vluchtelingen aan het ‘empowerment program’. Het empowerment program richt zich op meisjes van 14 tot 17 jaar. Waar het zich met name op richt zijn vragen als “wat is  je talent, je droom en wat wil je heel graag?”. De laatste groep meiden wil Engels leren en een creatieve bus om andere vluchtelingen te helpen. Het belangrijkste is dat je bij een andere cultuur niet alleen op zoek gaat naar verschillen, maar overal naar de overeenkomsten om verbinding teIMG_20160131_225134-e1454278146297 vinden met elkaar. “We moeten uitreiken naar elkaar. Dit is niet alleen mooi, maar het voorkomt ook conflicten”. Als we op zoek gaan naar overeenkomsten, kunnen er volgens Annette mooie initiatieven ontstaan.
Ten slotte zegt ze hierover nog: “Ik ben bevoorrecht in het leven en waardeer dit, maar ik gun dit anderen ook.”

Door: Homeyra Abrishamkar


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden