Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Marjolijn een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Marjolijn
‘De ware ontdekkingsreis is niet het zoeken naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen’
– Marcel Proust

Ik ben Marjolijn Schedler. Als coach en arbeids- en organisatiepsycholoog begeleid ik mensen met veel plezier in hun persoonlijke ontwikkeling, het zijn meestal werkgerelateerde vraagstukken. Ik vind het heel mooi om die processen van zo dichtbij mee te maken. Daarnaast ben ik op dit moment docent/trainer bij de opleiding Toegepaste Psychologie, waar ik voltijd- en deeltijdsstudenten training geef in vakken zoals coachingsvaardigheden, jezelf als instrument leren inzetten en oplossingsgericht werken. Ik ben zeer tevreden met deze combinatie van werkzaamheden.

Thuis hebben we twee zonen van 17 en 18 jaar die allebei eindexamen doen. Op deze leeftijd spelen ook de vragen als wat zijn mijn kwaliteiten, wat boeit mij, waar loop ik warm voor, wat kan ik al en wat wil ik leren, waar kies ik de komende periode voor. Dat zijn leuke uitdagende, maar ook moeilijke vragen. Wij zitten er thuis midden in. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten: tuinieren, tennissen en wandelend bijpraten met vriendinnen. Buiten zijn geeft mij rust en energie.

Wat mij inspireert is de kracht van positieve psychologie. Niet omdat het nu een hype is, maar omdat ik door omstandigheden een paar jaar geleden zelf een revalidatietraject heb doorleeft, waarin de positieve psychologie mij echt heeft geholpen. Niet vechten tegen wat er niet meer is of niet meer gaat, maar kijken wat je wel kunt! Tegenslagen kom je tegen, belangrijk is om te accepteren dat het nu anders is en erop durven te vertrouwen dat je uiteindelijk vanuit je kracht wel weer je koers (her)vindt. Het zien, het voelen van en het geloven in je kracht en daar ook de tijd voor nemen. Dat vormt een goede basis om vanuit te handelen. Denken in mogelijkheden en voelen dat die bij je passen: dat gun ik anderen ook. Als ik zie dat klanten weer hun kracht kennen en voelen, weet ik dat zij van daar uit hun eigen koers weer kunnen bepalen. Marcel Proust zei al in het begin van de 20e eeuw: de ware ontdekkingsreis is niet het zoeken naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen.

Een paar dagen geleden hadden we een inspirerende halfjaarlijkse landelijke Gortcoachdag, waarbij we ook mooie workshops van collega’s kregen. Tijdens de workshop ‘geïnspireerd werken’ werd ik me ervan bewust dat ik wandel-coachen aanbied, maar dat ik het op dit moment (te) weinig actief binnen een coachtraject inzet. Terwijl het zo’n mooie werkvorm is. Naast het fysieke aspect (aanmaak van endorfine) kan wandel-coachen zo bevrijdend en denkpatroon-doorbrekend werken. Het geeft letterlijk lucht, creëert beweging en zo ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden!

Kortom: vanaf heden ga ik, uiteraard in afstemming met klanten, wandel-coachen weer meer inzetten. Ik heb er zin in!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Amsterdam, Bussum, Hilversum en Laren haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden