Werk-thuis situatie

Sinds de jaren negentig is de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt sterk toegenomen. Hierdoor is het aantal gezinnen waarbij beide ouders werken gestegen. Dit heeft een positieve invloed gehad op de emancipatie van vrouwen en het inkomen van families. Het is echter voor veel mensen ook moeilijker geworden om de werksituatie met de thuissituatie te combineren.

Wanneer een conflict tussen eisen vanuit het werk en van thuis wordt ervaren, waardoor het lastig wordt om in beide domeinen actief deel te nemen, wordt er gesproken over een werk-thuis interferentie. Dit conflict is erg stressvol en kan het mentale welzijn van mensen verergeren. Tegelijkertijd wordt het onmogelijk om thuis efficiënt bij te komen van de inspanningen die tijdens het werken zijn verricht, omdat de zorgen van het werk vaak mee naar huis worden genomen. De psychische gezondheid loopt hierbij een groot risico.

De loopbaancoach

Het is dus belangrijk dat hier de juiste hulp bij wordt gezocht. Bent u bekend met deze problematiek? Dan is het aan te raden om een gesprek met een loopbaancoach aan te vragen. Een loopbaancoach focust zich op de werksituatie en biedt ondersteuning aan bij vragen op het gebied van de loopbaan. De coach helpt bij het concretiseren van doelen en het ontwikkelen en uitdiepen van competenties. Verder wordt er ondersteuning geboden bij het vergroten van plezier en effectiviteit in het werk. Hierdoor zal de werkomgeving prettiger ervaren worden, wat ook begunstigend werkt voor de thuissituatie. Op deze manier zal er met de loopbaancoach een betere balans gevonden worden tussen werk en privé.

Interesse gekregen in loopbaancoaching? Kijk naar onze loopbaancoaches bij u in de buurt:


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden