Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Haal je veel voldoening uit je werk of juist niet? Boek je goede resultaten? Heb je fijne, gemotiveerde collega’s? Kun je jouw talenten inzetten en kun je floreren in je werk? De loopbaancoach kan jou helpen om in de flow te komen, zodat jij (nog) meer kunt genieten van de prestaties die jij levert.

Flow als sleutel naar geluk

Flow wordt gedefinieerd als een optimale en zeer plezierige ervaring tijdens het uitvoeren van een activiteit. Dit gaat gepaard met volledige concentratie en alertheid; je gaat helemaal op in wat je aan het doen bent. De term flow werd in 1975 geïntroduceerd door de psycholoog Csikszentmihalyi en vormt volgens hem de sleutel naar geluk. Csikszentmihalyi is een voorvechter van de positieve psychologie, waarin groei, positieve ervaringen en optimaal functioneren centraal staan. Dat is precies waar flow over gaat.

Het ervaren van flow in het werk heeft veel voordelen. Werknemers die vaak flow-ervaringen hebben, ervaren meer plezier in hun werk, worden gemotiveerd om hun grenzen te verleggen en zo hun prestaties te verbeteren, zijn beter in staat hun talenten te ontwikkelen, kunnen harder en langer werken, hebben een positiever zelfbeeld en ervaren minder stress.

Vergroot jouw flow-ervaringen


Flow kan optreden bij elke activiteit die je onderneemt. Het is daarom niet iets dat je overkomt; je kunt er naartoe werken en het stimuleren. De loopbaancoach kan jou hierbij ondersteunen. Met de hulp van loopbaancoach  leer jij je eigen doelen vast te stellen en je werksituatie met deze doelen in overeenstemming te brengen. Door te oefenen zul je steeds meer opgaan in jouw activiteiten.

Wil jij ervaren wat het is om in de flow te zijn en zou je hierbij de begeleiding van loopbaancoach willen? Kijk dan snel in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek met een loopbaancoach naar keuze!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden