Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De huidige tijd
De tegenwoordige arbeidswereld wordt gekenmerkt door een hoge digitalisering en mobilisatie. Deze ontwikkeling is met grote kansen verbonden. De werkzoekende bevolking is niet meer gebonden aan een locatie en heeft dus meer keuze om overal te werken waar het maar kan. Maar het is ook bekend dat meer keuze de mens niet gelukkiger maakt. 

Hoe kan jij je eigen potentieel ontdekken?
Het idee van loopbaancoaching is dat de coachee weer zelf de uitvinder en eigenaar wordt van de volgende stap in zijn leven en loopbaan. Om dit te bereiken worden specifieke technieken toegepast die de coachee helpen bij zijn zelfonderzoek.

  1. Ten eerste leert de coachee om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn handelen. Is hij passief of actief? Is hij bezig met wat hij zelf kan veranderen aan zijn situatie of legt hij de schuld van de situatie bij anderen?
  2. Een tweede belangrijke vaardigheid die wordt aangeleerd is proactief gedrag. In de arbeidswereld van de 21ste eeuw is er geen sprake van rust en stabiliteit. Omdat bedrijfsprocessen heel snel kunnen veranderen wordt van de werknemer ook verwacht om actief te anticiperen. Door middel van coaching leert de coachee meer alert te zijn op verander signalen en wacht niet af tot anderen initiatieven nemen.

Loopbaancoaching helpt u verder met het ontwikkelen van zelfkennis. Heel veel mensen maken in hun alledaagse leven beslissingen en keuzes die wel aansluiten op hun ambities, maar niet aansluiten op hun kernkwaliteiten als persoon. Ook tijdens het uitoefenen van het beroep hebben mensen de neiging hun eigen interesses ondergeschikt te laten zijn ten opzichte van de verwachtingen van de omgeving.

De illusie van het zelfbeeld

Door los te laten en de illusies over het zelfbeeld los te laten. Door het loslaten van illusies kan de coachee zelf concreet beginnen zijn toekomst te plannen.

Loopbaancoaching vanuit eigen motivatie

Loopbaancoach helpt kunt u met het plannen van de toekomst. Er wordt op lange termijn naar de doelen van de coachee gekeken en op basis daarvan concrete voornemens geformuleerd. De doelen en voornemens verschillen natuurlijk per individu en moeten uit de eigen motivatie ontspringen. Ze zijn gericht op het veranderen van gedrag.

Concrete doelen stellen
Daarom helpt de loopbaancoach met de concrete formulering van de doelen, maar hij gaat ze in dit geval niet zelf verzinnen. Er worden alleen maar voor doelen gekozen waar u met 100 percent achter staat. Meestal zijn de doelen concrete activiteiten met een realistische deadline. Hiermee helpt de loopbaancoach uw dromen werkelijkheid te maken. Wilt u zelf aan het roer van uw werk en loopbaan staan? De loopbaancoach geeft u de kans om nu aan de slag te gaan!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden