Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat is een life coach?

Een life coach is gespecialiseerd om mensen te begeleiden bij het inrichten van hun persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven. Het doel van een traject met een life coach is dat uw medewerkers zich meer bewust worden van zichzelf en op zoek gaan naar meer inhoud. Life coaching richt zich op de kwaliteit en vormgeving. Tijdens sessies met een life coach staan er drie kernvragen centraal:

  •        Wie ben ik
  •         Wat wil ik
  •         Wat kan ik

Aan het einde van het coachtraject hebben uw medewerkers antwoord op de bovenstaande drie kernvragen en hebben zij meer overzicht in hun leven.

 

Kwaliteit en vormgeving

Op basis van verschillende onderzoeksresultaten blijkt dat er een aantal factoren zijn die als invloedrijk op de kwaliteit van het leven worden gezien. Deze factoren zijn geld, huwelijk, religie en een rijk sociaal leven.Verbazingwekkend blijken deze factoren maar acht tot vijftien procent van de levenskwaliteit en geluk te bepalen. Het is erg belangrijk voor werknemers om dit te realiseren. Waar men daarentegen wel meer kwaliteit uit kan halen is persoonlijke ontwikkeling en uitdaging op zowel privé als zakelijk niveau.
Wanneer werknemers zich bewust zijn van het belang van persoonlijke ontwikkeling kunnen zij zich beter richten op hun persoonlijke ontwikkeling. Psycholoog Frankl benoemt in zijn boek de wil zinvol te leven dat het erg belangrijk is voor werknemers om zich bewust te zijn van de keuzes die zij hebben. Wanneer uw werknemers er voor kiezen om hun waarden na te leven zal dit een positief effect hebben op de kwaliteit van hun leven en dit uit zich ook op de werkvloer. Wanneer werknemers zelf keuzes maken waar zij voor honderd procent achter staan voelen zij zich minder geleefd en hebben zij meer innerlijke rust.

 

Aanpak

De eerste stap hierin is het nagaan wat uw medewerker als persoon drijft en wat hij of zij belangrijk vindt. Daarna wordt er gekeken naar de kwaliteiten van de werknemer. Dit is echter een langdurig proces.Het bovenstaande is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Een life coach is daarom de beste persoon om uw werknemers naar een hoger level te krijgen.

Wil je graag zelf een keer gecoacht worden door een life coach? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in met een van onze life coaches door heel Nederland.

Bekijk een van onze life coaches bij u in de buurt, zoals bijvoorbeeld in:


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden