Coaching in een groep

Voor sommige mensen kan de stap naar een coach een grote zijn. Je kwetsbaar opstellen kan oncomfortabel aanvoelen, wat soms leidt tot terughoudendheid. Coaching in een Groep kan deze barrière doorbreken. Doordat u bij coaching in een groep in het gezelschap bent van mensen die ook ergens tegenaan lopen en hierover praten, kan de drempel om zelf ook open te zijn als een stuk lager ervaren worden. Daarnaast kan het fijn zijn om te sparren met andere mensen die op hun manier met hun probleem omgaan. Zo leert u niet alleen van de coach, maar ook van elkaar. U gaat op individueel niveau met de coach aan de slag, terwijl de individuen in de groep de vrijheid hebben in te springen en te helpen waar kan. Bij coaching in een groep wordt er een veilige omgeving gecreëerd waarin u openlijk kunt vertellen over waar u tegenaan loopt. Want waarom zou u geen gebruik maken van ervaringsdeskundigen, om zodoende tot een oplossing te komen?
Bij coaching in een groep wordt er getracht een ‘wij’ gevoel te krijgen, zodat u niet het gevoel heeft er alleen voor te staan, maar juist steun kunt krijgen van de mensen om u heen. 

 

Coaching in een groep

Veelvoorkomende coachvragen:

=
Outplacement vraagstukken
=
Lifestyle vragen
=
Loopbaanvragen
=
Stress gerelateerde vragen

Samenwerking

Ga met behulp van de coach en de mensen in de groep op zoek naar oplossingen.

Perspectieven

Leer hoe mensen vanuit een ander perspectief tegen uw probleem aan kijken.
[

Veilige omgeving

Vertel in een veilige omgeving, aan mensen die ook ergens tegenaan lopen, uw verhaal.
_

Creatief denken

Sta stil bij problemen van anderen en leer hier op een creatieve manier oplossingsgericht naar te kijken.

Informatie over coaching

Prijs

149,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €109,- per uur incl. BTW.

Wist u dat werkgevers heel vaak onze coachtrajecten vergoeden? Er zijn vele opties waar de coach u mee kan helpen. Vraag hier naar tijdens uw gratis oriëntatiegesprek. Zie ook onze pagina's voor de vergoedingsmogelijkheden voor organisaties en voor particulieren.

U kunt direct starten

U kunt zich als groep zijnde opgeven of informeren of u bij een bestaande groep kunt aansluiten.
Kies nu uw coach en plan direct uw gratis oriëntatiegesprek.

Duur van het Traject

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u rekenen op gemiddeld 5 tot 10 coachgesprekken, ongeveer 1 keer per 2-3 weken.
Vergoedingsmogelijkheden van een coachtraject
Wist u dat werkgevers heel vaak onze coachtrajecten vergoeden? Er zijn vele opties waar de coach u mee kan helpen. Vraag hier naar tijdens uw gratis oriëntatiegesprek.
Optie 1: Check uw CAO
Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij uw HR manager
Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij uw manager of de directeur
Optie 4: Belastingaftrek voor ondernemers
Optie 5: Belastingaftrek voor particulieren
Optie 6: Basis & Aanvullende Zorgverzekering
Optie 7: Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Optie 8: Subsidies van het UWV
Optie 9: Particulier tarief

Inhoudelijk over coaching

Wat is coaching?
Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken. U verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn. Tijdens dit traject kunt u ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of u meer richten op zingeving. Loopbaancoaching is altijd gericht op de toekomst.
Waarom coaching in een groep?
Coaching in een groep kan een andere dimensie geven aan een coachtraject. In gezelschap van mensen die allemaal ergens tegenaan lopen, kan het veiliger voelen om je open en kwetsbaar op te stellen. Dit maakt het voor de coach eenvoudiger probleemoplossend te werk te gaan. Het kan stimulerend werken om omringd te worden door mensen die in hun leven, al dan niet op een vergelijkbare manier, ergens tegenaan lopen.
Daarnaast kan het verfrissend zijn om te horen hoe andere mensen tegen jouw probleem aankijken. Meerdere perspectieven kunnen leiden tot creatieve inzichten, waardoor een probleem wellicht middels een andere aanpak opgelost kan worden.
Andersom werkt dat natuurlijk ook. Doordat u in de groep nadenkt over de problemen van de andere leden in de groep, leert u ook op een creatieve manier om te gaan met uw eigen hulpvraag. Het groepselement stimuleert uw out-of-the-box te denken.
Tenslotte, het kan zijn dat er overlap is in de aard van de problemen van (enkele) groepsleden. Samenwerken is dat natuurlijk een goede optie. Hoe kunt u elkaar helpen?
Coaching in een groep geeft inzicht op hoe anderen tegen uw probleem aankijken en kan verfrissende oplossingen leveren, oplossingen waar u zelf nog niet aan had gedacht.
Hoe ziet het coachtraject er uit?
In de basis gaat u tijdens uw coachtraject werken aan uw doelstellingen door middel van coachgesprekken, reflectie oefeningen en opdrachten. In overleg is het mogelijkheid om een test af te nemen. De coaches van GORTcoaching passen coaching aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het eerste gesprek 
Kunt u zich voorstellen als een goed gesprek met iemand die u echt heel graag wilt leren kennen. De coach gaat samen met u (en uw ingevulde intakeformulier) alvast de volgende punten verkennen.

 • Welke onderwerpen wilt u bespreken?
 • Wat wilt u bereiken op de korte een lange termijn?
 • Het beantwoorden van al uw overige vragen over coaching.

Coachgesprekken – opties verkennen

 • Out of the box gaan. Bijzonder inzichten, nieuwe gevoelens en ideeën verkennen.
 • Inventariseren van mogelijke oplossingen.
 • Wat kunt u doen om uw gewenste resultaat te bereiken?

Actieplannen maken en uitvoeren

 • Beslissingen maken.
 • Opstellen van een realistisch en passend plan van aanpak.
 • Uw plannen uitvoeren.

Afronden

 • Oogsten en genieten van uw resultaten.
 • Toekomstige ”problemen” tackelen en een lange termijn visie opstellen.
Wat levert coaching u op?
 • Meer zelfinzicht in uw persoonlijke waarden, normen, drijfveren en doelen
 • Beter omgaan met uitdagende situaties in het veld
 • Het (her-)ontdekken van uw talenten
 • Professionele ontwikkeling
 • Betere balans tussen werk en privé
 • Meer motivatie en energie
 • Beter omgaan met (werk)stress
 • Meer zelfvertrouwen

Teamcoaching

Naast individuele coaching bieden we ook Teamcoaching voor groepen.

Teamcoaching

Teamcoaching ondersteunt teams in hun ontwikkelingsproces, maar ook in periodes van interne of externe crisis, ontevredenheid of conflict. Lees hier verder.

Meer weten over onze cultuur?

Zit u in stage 2, 3 of zelfs 4 of 5? Kijk het filmpje om er achter te komen!

 >  Coaching in een groep