Coaching voor Politiemedewerkers

Of het nou om veldwerk gaat of om de bezigheden op kantoor, politiemedewerkers hebben dagelijks te maken met stressvolle situaties.
Politiemedewerkers werken namelijk op het snijvlak van confrontaties en geschillen. Daarnaast hebben zij binnen hun eigen organisatie voortdurend te maken met organisatorische veranderingen.
De constante vernieuwing, sociale verharding en daarnaast het werken in een “glazen koepel” vergt veel van de politiemedewerker als mens. De mentale en fysieke weerbaarheid wordt ernstig op de proef gesteld. Coaching kan helpen in het onderzoeken, verstevigen en ontwikkelen van uw kennis en kunde. U vergroot met coaching voor politiemedewerkers uw persoonlijke effectiviteit en uw professionele ontwikkeling.

Veelvoorkomende coachvragen:

=

Hoe ga ik om met mijn werkdruk als ik geen controle heb over het aanbod van werk?

=

Hoe geef ik mensen het gevoel dat ze gehoord worden?

=

Natuurlijk gezag, hoe ontwikkel je dat?

=

Wat is een werkzame manier om stress en ontspanning te combineren binnen mijn werk en privé leven?

=

Hoe kan ik mijn weerbaarheid verhogen?

=

Toon ik op de juiste momenten standvastigheid?

=

Hoe ga ik om met veeleisende burgers en leidinggevenden?

=

Hoe verbeter ik de omgang/het contact met collega’s en relaties (samenwerking, profileren, het omgaan met conflicten)?

=

Wat is een gezonde manier om onder druk te werken?

=

Hoe waarborg ik mijn integriteit?

Waar kan Coaching voor Politiemedewerkers zich op richten:

Ontspanning

Ga aan de slag met verschillende ontspanningstechnieken om stress en werkdruk tegen te gaan/ niet toe te laten.

Werk/privé balans

Vind een werkzame balans in uw werk- en privéleven

Vergroot uw Emotionele Intelligentie

Leer op een gezonde manier om te gaan met de heftige emoties die los kunnen komen tijdens het veldwerk.

Omgaan met stressvolle situaties

Vind een werkbare balans in uw perfectionisme.

Informatie over coaching

Prijs

149,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €109,- per uur incl. BTW.

Wist u dat werkgevers heel vaak onze coachtrajecten vergoeden? Er zijn vele opties waar de coach u mee kan helpen. Vraag hier naar tijdens uw gratis oriëntatiegesprek. Zie ook onze pagina's voor de vergoedingsmogelijkheden voor organisaties en voor particulieren.

U kunt direct starten

Kies nu uw coach en plan direct uw gratis oriëntatiegesprek.

Duur van het Traject

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u rekenen op gemiddeld 5 tot 10 coachgesprekken, ongeveer 1 keer per 2-3 weken.

Inhoudelijk over coaching

Wat is coaching?

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor u wenselijke en duurzame veranderingen in uw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken. U verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn. Tijdens dit traject kunt u ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of u meer richten op zingeving. Loopbaancoaching is altijd gericht op de toekomst.

Waarom coaching voor Politiemedewerkers?

Coaching, specifiek gericht op politiemedewerkers, van Handhaving en Toezicht tot Recherche en Ondersteuning kan helpen in het onderzoeken, verstevigen en ontwikkelen van uw kennis en kunde. Coaching voor Politiemedewerkers richt zich op twee gebieden. Enerzijds kunt u coaching gebruiken om u als professional verder te ontwikkelen. Hoe dit wordt vormgegeven, is voor elke Politiemedewerker anders. Een vraag die vaak bij coaching voor politiemedewerkers terugkomt, is de wens voor professionele ontwikkeling aan de hand van supervisie door een coach.

Anderzijds kunt u coaching ook inzetten op het gebied van persoonlijk geluk. Denk daarbij aan het vinden van ontspanning, een werkzamere werk-privé balans en beter leren omgaan met stress. Actief zijn in een soms vijandig werkveld, onderhandelen in de maatschappelijke dienstverlening en handhaving vergt immers veel van de politiemedewerker als mens.

Politiemedewerkers zijn professionals die zich door de aard van de baan regelmatig in stressvolle situaties bevinden. Niet alleen stress die voortkomt uit de conflicten, maar ook door het constante onderhandelen en overleggen, kan er erg veel stress ontstaan. Bovendien zijn Politiemedewerkers doorlopend bezig met het analyseren van informatie en dit verbaal en schriftelijk te communiceren. Dit alles vergt sterke emotionele en psychologische overtuigingskracht, maar ook de nodige stressbestendigheid van een Politiemedewerker. De bedoeling van coaching voor Politiemedewerkers is dus het ontwikkelen van uw persoonlijke en professionele vaardigheden.

Hoe ziet een coachtraject er uit?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Samen met uw coach wordt uw traject samengesteld aan de hand van uw vragen en behoeften. Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het orientatiegesprek
Het orientatiegesprek dient als kennismaking.
U en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen u wilt behalen en waarom
– wat u uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar uw idee zijn doelen bereikt? Wat is uw ideale situatie?)
– welke aanpak hier het beste bij past
Aan het eind van het gesprek stemt u met de coach af of het klikt. Als dit zo is, kunt u beginnen aan uw coachtraject.

Het coachtraject
Tijdens uw coachtraject werkt u aan uw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.

U en de coach zullen:
– een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
– constant reflecteren op uw eigen doel: bent u op de goede weg?
– na elke sessie gaat u met oefeningen aan de slag. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van uw eigen motivatie en inzet.

De coaches van GORTcoaching maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie
In het laatste gesprek zullen u en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn de doelen behaald? Hoe ver bent u en wat wilt u nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kunt u een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Wanneer het een zakelijk traject betreft start en eindigt u vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen coach, coachee en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het coachdoel bereikt wordt. Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de coachee als dat van de leidinggevende belicht worden.

Wat levert coaching u op?
  • Meer zelfinzicht in uw persoonlijke waarden, normen, drijfveren en doelen
  • Beter omgaan met uitdagende situaties in het veld
  • Het (her-)ontdekken van uw talenten
  • Professionele ontwikkeling
  • Betere balans tussen werk en privé
  • Meer motivatie en energie
  • Beter omgaan met (werk)stress
  • Meer zelfvertrouwen

De coaches van GORTcoaching zijn onder andere aangesloten bij

gecertificeerd coach

Teamcoaching

Naast individuele coaching bieden we ook Teamcoaching voor groepen.

Teamcoaching

Teamcoaching ondersteunt teams in hun ontwikkelingsproces, maar ook in periodes van interne of externe crisis, ontevredenheid of conflict. Lees hier verder.

Meer weten over onze cultuur?

Zit u in stage 2, 3 of zelfs 4 of 5? Kijk het filmpje om er achter te komen!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden >  Soorten Coaching  >  Coaching voor Politiemedewerkers