Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

PRACTITIONER COACHOPLEIDING

Jouw pad naar professioneel coach worden

In deze intensieve opleiding word je in 6 maanden klaargestoomd tot professioneel coach.

Vanuit een inspirerende trainingslocatie:
Vanuit de inspirerende en royale trainingsruimte van 180m2 in de groene omgeving in Amsterdam-Duivendrecht ga je met een kleine groep aan de slag om jouw coach skills verder te ontwikkelen zodat je na afronding als zelfstandig beroepscoach aan de slag kunt. Door de kleine omvang van de groep is er veel ruimte voor individuele aandacht. Onze opleiding tot gecertificeerd practitioner coach onderscheidt zich door het grote aantal uren praktijkcoaching en onze persoonlijke aanpak.

Ingangseisen:
Er zijn meerdere mogelijkheden om deze opleiding tot kunnen volgen. 1. Je hebt de GORTcoaching coachopleiding foundation gevolgd. 2. Je hebt een EMCC foundation niveau opleiding gedaan en hebt de certificering gehaald. 3. Je hebt aantoonbare praktijk ervaring als interne of externe coach en hebt daarbij een (niet-) gecertificeerde coachopleiding gedaan.

Binnen deze opleiding leer je:

 • Een professioneel coachtraject opstellen, uitvoeren en afronden.
 • Verschillende coachmethodieken toe te passen, waaronder transactionele analyse, RET, MBTI en voice dialogue.
 • Jezelf als instrument voor coaching te doorgronden en je eigen visie als coach te ontwikkelen.
 • Omgaan met projectie, overdracht en tegenoverdracht
 • Het belang van contact & contract, emoties, belichaming en intuïtie in coaching
 • Nieuwe inzichten uit de positieve psychologie en neuroscience toe te passen in coaching

Na het succesvol afronden van de opleiding Gecertificeerd Practitioner Coach ontvang je van GORTcoaching opleidingen een diploma tot gecertificeerd practitioner  coach. Je kunt na deze opleiding als beroepscoach aan de slag.

Lees hier meer over de coachopleiding: 

DATA & TIJDEN:

Practitioner Coach opleiding november

Module 1: Vrijdag 6 november en zaterdag 7 november 2020
Module 2: Vrijdag 11 december en zaterdag 12 december 2020
Module 3: Vrijdag 22 januari en zaterdag 23 januari 2021
Module 4: Vrijdag 5 maart en zaterdag 6 maart 2021
Examendag: Zaterdag 17 april 2021

 

Overige opleidingsdata 2020

Binnenkort nieuwe data!

INSCHRIJVEN:

* Na afloop van de eerste leergang wordt de opleiding voor accreditatie bij de EMCC/NOBCO aangeboden voor het EQA Practitioner keurmerk. Na een positieve beoordeling van de opleiding door de EMCC/NOBCO ontvang je als deelnemer een EQA-erkend diploma, waarmee je als deelnemer in aanmerking komt voor de verkorte route richting een individuele certificering als beroepscoach op Practitioner niveau. 

Marloes van Hamburg

Ik ben het aanspreekpunt voor iedereen met vragen over de coachopleiding! Ik kan je helpen met inhoudelijke en praktische vragen over fundament, gecertificeerd practitioner coach en het vervolg.

Bel of mail mij, ik help je graag!

coachopleiding@gortcoaching.nl
☏ 0881701530 

 

HET PROGRAMMA

Deze opleiding bestaat uit 4 modules van 2 dagen en een afrondende examendag in een doorlooptijd van 6 maanden. In deze opleiding leer je een cliënt (coachee) begeleiden vanaf intake tot evaluatie. Tijdens de opleiding komen diverse tools en methodieken aan bod en ga je vooral veel dóen: de opleiding is zeer praktisch en ervaringsgericht. De totale studiebelasting, inclusief thuisopdrachten, coachen en examen is ca. 150 uur. Dit betekent dat je gedurende een half jaar gemiddeld 7 uur per week aan de slag bent met coachen.

Na elke module ga je aan de slag met jouw proefcliënten. Coachen leer je namelijk voornamelijk door jouw coachingsvaardigheden in de praktijk toe te passen. Daarnaast schrijf je reflectieverslagen, heb je intervisie met enkele groepsgenoten en maak je opdrachten in de online leeromgeving. Alle opdrachten tellen mee voor je examen. Na de vierde module sluit je de opleiding af met een mondeling examen van 20 minuten.

Module 1
Module 1 bouwt voort op de basisvaardigheden van coaching. Je maakt kennis met de andere deelnemers. We schetsen een algemeen kader en plaatsen coaching binnen de maatschappelijke context. Je ervaart de voordelen van een gerichte intake en maakt een verdiepingsslag in contracteren, de diverse niveaus van luisteren en het stellen van krachtige vragen. De ethiek binnen coaching speelt ook een belangrijke rol.

Je zet de eerste stappen naar zelfinzicht in hoe jij handelt als coach en wat coaching voor jou als vak betekent.

Module 2
In de modules 2 en 3 leer je werken met verschillende methodieken, die je ook meteen in de praktijk kan brengen met je (oefen)coachees. Je gaat o.a. aan de slag met transactionele analyse, MBTI en RET.
In module 2 ga je aan de slag met jezelf als instrument. Als coach ben jij je eigen instrument. Waar liggen jouw talenten, waarden en drijfveren, hoe is dat van invloed op jouw coaching en hoe vind je deze talenten bij jouw klanten? Daarbij is er ook aandacht voor oude scripts – bij zowel jezelf als je coachee – en wat dat betekent voor je coachrelatie. Je leert omgaan met projectie, overdracht en tegenoverdracht.

Module 3
In module 3 ga je de methodieken verder verdiepen. Je gaat aan de slag met voice dialogue en je saboteurs en supporters. Ook komen creatieve technieken als visualisatie en het belang belichaming aan de orde. Je gaat aan de slag met het signaleren, verkennen en verdiepen van emoties en als klap op de vuurpijl worden de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie en neuroscience behandelt (én hoe je deze in kunt zetten in coaching). Zoals in elke module ga je hier ook zelf mee aan de slag.

Module 4
In de vierde module komen de laatste methodieken aan de orde en staat daarnaast vooral in het teken van oefenen, oefenen, oefenen! Je past de geleerde technieken toe en je ontvangt zinvolle feedback van de andere deelnemers en de trainer om de beste coach te worden die jij kunt zijn! Ook finaliseer je je visie als coach, leer je een coachtraject af te sluiten en te evalueren en omschrijf je de noodzaak van de Internationaal Ethische Code.

Examen
Na elke module ga je aan de slag met een aantal proefcliënten. Coachen leer je namelijk voornamelijk door jouw coachingsvaardigheden in de praktijk toe te passen. Daarnaast schrijf je reflectieverslagen, heb je intervisie met enkele groepsgenoten en maak je opdrachten in de online leeromgeving. Alle opdrachten tellen mee voor je examen.

De opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen waarin je een coachee begeleidt, van 20 minuten. Als je zowel het mondelinge examen als de opdrachten voldoende hebt afgesloten, krijg je een diploma van GORTcoaching opleidingen B.V.

Herexamens zijn mogelijk tegen meerprijs van 250,-.

* Na afloop van de eerste leergang wordt de opleiding voor accreditatie bij de EMCC/NOBCO aangeboden voor het EQA Practitioner keurmerk. Na een positieve beoordeling van de opleiding door de EMCC/NOBCO ontvang je als deelnemer een EQA-erkend diploma, waarmee je als deelnemer in aanmerking komt voor de verkorte route richting een individuele certificering als beroepscoach op Practitioner niveau.

 

Wat levert het je op?
1. Kwaliteitskeurmerk NOBCO, je kan je kwalitatief onderscheiden van anderen.
2. Toegang tot beroepsvereniging NOBCO, leer verder samen met andere coaches.
3. Meer klanten, het is makkelijker jezelf te verkopen met een gecertificeerde opleiding.
4. Professionaliteit, je neemt jezelf serieus met bijscholing.
5. Netwerk, ontmoet anderen coaches en werk samen.

DOELGROEP

Deze coachopleiding is geschikt voor jou als je:

 • Van coaching je beroep wil maken en als zelfstandig coach aan de slag wilt
 • Reeds werkzaam bent als interne coach of mentor en nu écht wil leren hoe je impact kunt maken als coach
 • Werkt in een functie waar coachen een belangrijk onderdeel is van jouw functie
 • Een vakbekwame, zelfbewuste en inspirerende coach wil worden, die het verschil maakt in de persoonlijke ontwikkeling van mensen
 • Bereid bent om gemotiveerd en doelgericht te werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling als coach

TOELATINGSEISEN

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die opleiding Het Fundament bij ons heeft afgerond of geslaagd is voor een vergelijkbare opleiding op Foundation niveau. Heb je geen diploma op foundation niveau, maar denk je wel over de basisvaardigheden van een coach te beschikken? Geen zorgen! Bij ontbreken van diploma’s krijg je een telefonische intake bij één van onze trainers/coaches. Zij maken dan een inschatting of je aan het vereiste niveau voldoet.

DIPLOMA EN ACCREDITATIE

Wanneer je de opleiding met succes afrond ontvang je een diploma van GORTcoaching opleidingen tot gecertificeerd practitioner coach.

Accreditatie van de opleiding:
Na afloop van de eerste leergangen wordt de opleiding voor accreditatie bij de EMCC/NOBCO aangeboden voor het EQA Practitioner keurmerk. Na een positieve beoordeling van de opleiding door de EMCC/NOBCO ontvang je als deelnemer een EQA-erkend diploma, waarmee je als deelnemer in aanmerking komt voor de verkorte route richting een individuele certificering als beroepscoach op Practitioner niveau. Voor meer informatie over de verschillende keurmerken, zie de website van de NOBCO.

Omdat de accreditatie van de opleiding derhalve niet gegarandeerd kan worden bieden we de eerste leergang van de opleiding met een zéér hoge korting aan!

LEERDOELEN

Na afronding van deze opleiding:

 • Heb je inzicht in hoe je eigen psychologische processen het werk met de coachee verstoren en je kunt hier passend op inspelen
 • Werk je continue aan en reflecteer je op je eigen ontwikkeling als coach
 • Ben je in staat om heldere afspraken te maken middels een formeel coachcontract
 • Kan je je een eigen professionele stijl als coach beschrijven en inzetten
 • Ben je in staat om in een coachrelatie een stevige vertrouwensbasis op te bouwen en werk je effectief met de emotionele toestand van je coachee
 • Ben je in staat om je client van constructieve feedback te voorzien en middels verschillende vraagtechnieken deze feedback vorm te geven
 • Ben je in staat om samen met je coachee concrete doelen te stellen en te bepalen welke stappen het beste aansluiten bij deze doelen en zijn/haar persoonlijke voorkeuren
 • Ben je in staat om verschillende coaching methodieken en technieken op de juiste manier toe te passen
 • Ben je in staat een goede afweging te maken welke methodiek je op welk moment kunt inzetten, passend bij de context van het proces
 • Ben je in staat om de effectiviteit van je eigen werkwijze en de resultaten van de coachtrajecten formeel te evalueren met je coachees en eventueel belanghebbenden.

OEFEN COACHEES

Tijdens de opleiding werk je stapsgewijs aan coachtrajecten met meerdere oefencoachees. Je gaat tenminste 30 uur coachen buiten de praktijkdagen om. Deze coachees zijn geen familie, vriend, kennis of naaste collega van je. Dit om de coachrelatie zuiver te houden. We raden wel aan om je omgeving te vragen of ze iemand kennen die oefencoachee wil zijn. Onze ervaring is dat dat altijd vrijwilligers oplevert.

Voor het mondeling examen brengt elke deelnemer een vrijwilliger aan, waarmee een andere deelnemer zijn/haar mondeling examen van 20 minuten doet.

STUDIEBELASTING

Deze opleiding bestaat uit 9 praktijkdagen, verdeeld over 4 modules van 2 dagen met een doorlooptijd van 6 maanden. Tijdens de opleiding komen diverse tools, soorten coaching en methodieken aan bod en ga je vooral veel dóen. Naast de praktijkdagen volg je ook een intensief blended learning traject waarin je aan de slag gaat met thuisopdrachten, intervisie, coachen en examen. De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 150 uur. Dit betekent dat je naast de praktijkdagen gemiddeld 5 uur per week bezig bent oefencoachees, praktijkopdrachten, intervisie, (reflectie)verslagen en literatuurstudie.

 • Doorlooptijd:  6 maanden
 • Contacturen: 4 modules van 2 dagen + 1 examendag geeft 72 uur
 • Praktijkopdrachten & examen: 78 uur
 • Totaal studiebelasting: 150 uur

De verdeling praktijk / theorie is ongeveer 75 / 25. Wij staan voor een praktische, ervaringsgerichte aanpak!

DE TRAINERS

PROTOCOL VEILIG TRAINEN