Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tijdens coaching zal je personal coach je ondersteunen om jouw gewenste resultaat te bereiken.
Een personal coach zal dit doen door een leerproces op gang te brengen dat jou in staat stelt jouw doelen te verwezenlijken en je verder te ontwikkelen. Tijdens de coaching zal je de volgende fases doorlopen:

Oriëntatie/intake: Dit is het eerste gesprek met de personal coach. Hierbij zal er kort worden gekeken wat de aanleiding is voor coaching en wat globaal jouw coachvraag is. Je coach zal je vragen wat jij verwacht van de coach en zal hierna ook zijn verwachtingen van jou in het coachtraject toelichten. In dit gesprek kan je kijken of het klikt met je coach en beoordelen of dit de personal coach is waarmee jij het coachtraject wilt doorlopen. Wanneer je het oriëntatiegesprek met een goed gevoel hebt verlaten ga je naar de volgende fase.

Diagnose: In het volgende gesprek zal je coachvraag onder de loep worden genomen. Je coach zal veel vragen stellen over het probleem waar je tegenaan loopt. Op deze manier kun je erachter komen waar nu daadwerkelijk het probleem ligt. Veel mensen denken dat ze het probleem voor zichzelf als helder hebben maar je probleem kan veel dieper liggen en worden veroorzaakt door een onderliggend probleem. Je personal coach helpt je om dit boven water te krijgen. Wanneer je probleem duidelijk is kan je gaan kijken welke resultaat je wilt behalen in het coachtraject.

Doelen formuleren/ bepalen het behaalde resultaat: Wanneer je probleem helder is, is er ook duidelijk waar aan gewerkt moet worden. In deze fase ga je met je personal coach je hoofddoel formuleren, die je aan het einde van je coachtraject wil hebben behaald. Hierbij kijkt je personal coach of het doel wat je hebt opgesteld haalbaar en meetbaar is zodat je een plan kunt opstellen om je doel te bereiken.

Plan opstellen: Als je doel helder is kan er een coachplan worden opgesteld waarin staat hoe je je doel gaat behalen. Hierbij wordt er gekeken naar activiteiten die jij zou kunnen uitvoeren, de manier waarop jij het beste leert en naar de mogelijkheden en middelen die jij tot je beschikking.

Coachplan uitvoeren: Wanneer je een duidelijk coachplan hebt kun je deze gaan uitvoeren. Tijdens deze uitvoering zal je personal coach je regelmatig spreken om te evalueren hoe het gaat en of alle stappen haalbaar zijn. Wanneer dit niet het geval is zal het coachplan worden aangepast.

Evalueren en afsluiten: Aan het einde van het coachtraject wordt er gekeken of je doelen zijn bereikt en hoe je deze resultaten kunt vasthouden. Daarnaast zal je samen met je personal coach kijken hoe de samenwerking is verlopen en op deze manier het coachtraject op een fijne manier afsluiten.

Door een coachtraject te doorlopen kun je je kwaliteiten verder ontwikkelen, je doelen realiseren en je zelfsturend vermogen vergroten. Loop jij tegen een probleem aan en wil je deze graag aanpakken met een personal coach?

Klik dan hier om het aanbod te bekijken  »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden