Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Met coaching werknemers naar een hoger plan tillen: Waarom coaching voor werknemers belangrijk is.
Veel organisaties geven aan dat de werknemers hun belangrijkste kapitaal zijn. Waarom investeren organisaties dan niet investeren in hen? Een manier om dit te doen is om een coaching voor werknemers aan te bieden. Veel organisaties zien coaching voor werknemers echter dan weggegooid geld. Dat dit geheel onterecht is, zal uit dit artikel blijken. Door coaching werknemers verder te helpen, kunnen namelijk veel problemen worden voorkomen.

Nut van coaching
Anno 2015 begint het nut van coaching voor werknemers steeds duidelijker voor bedrijven te worden. Dit is te zien aan de stijgende vraag naar coaches, op allerlei (professionele) gebieden. Zeker bij onderwerpen zoals, stress en burn-out klachten, kan het gebruik van coaching veel schade voorkomen. Deze coachvormen blijken dan ook sterk in aandacht toe te nemen.

Voordelen van investeren in werknemers
Bovendien blijkt de simpele investering in werknemers, ook ontzettend veel op te leveren. Werknemers voelen zich gewaardeerd door de aandacht die aan hen gegeven wordt. Immers als uw organisatie achter uw persoonlijke en professionele ontwikkeling staat, toont dit interesse. Bovendien blijkt dat coaching voor werknemers een positieve invloed op de werkprestaties heeft. De voornaamste voordelen van coaching die werknemers vermelden, is meer motivatie en een grotere algemene tevredenheid over het werk. Daarnaast wil de medewerker zich thuis voelen bij een organisatie. Dit kan bijvoorbeeld bereikt worden als de organisatie een heldere missie hanteert waar de medewerker zich aan kan koppelen.

Door te investeren in uw medewerkers zal de tevredenheid groeien, dit zal uiteindelijk winst voor uw organisatie betekenen. Tenslotte blijkt dat coaching voor werknemers niet alleen de individuele werknemers helpt, maar zal het ook de sfeer in teams en afdelingen ten goede komen.

Door: Thari Codrington

GORTcoaching heeft de juiste coaches voor u, die samen met u uw toekomstige doelen concreet maken en snel dichterbij brengen. Oftewel, met coaching werknemers tot een hoger plan tillen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden