Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Kan je je niet concentreren? Heb je het gevoel dat je geen controle hebt over jouw taken en de tijd waarbinnen je deze taken moet voltooien? De volgende tips kunnen verlichting brengen in jouw drukke werkschema.

  • Hoevaak wordt je afgeleid gedurende een werkdag? Elke keer als je onderbroken wordt gedurende je werk, verlies je 10 minuten van je productieve tijd.
 Dit is de tijd die je nodig om terug te keren naar de staat van focus die je had voor je werd onderbroken. Belangrijk is daarom je mail notifications af te zetten, telefoon op stil te zetten, facebook gedurende werktijd niet onder ogen te komen en en je deur dicht te doen als je ononderbroken wilt doorwerken. Wanneer je met collega’s in een ruimte werkt, kan je aangeven niet gestoord te willen worden of desnoods oordopjes in te doen. In het uiterste geval kan je er voor kiezen toch een andere ruimte op te zoeken.
  • Werk slechts aan een taak per keer en maak deze af; multitasken werkt zelden.
  • Werk met tijdsblokken van 1 tot maximaal 2 uur achtereenvolgend en neem regelmatig een korte pauze.
  • Werk aan een planning en koppel deadlines aan je planning. Zorg ervoor dat deze deadlines wel haalbaar zijn!
  • Werk met het strategiemodel van Stephen Covey dat is gebaseerd op een 2×2 matrix. Je taken worden hierin onderverdeeld in 4 categorieën: dringend/niet dringend en belangrijk/niet belangrijk.
 Veel mensen staan er niet bij stil dat ze veel tijd besteden aan niet dringende en niet belangrijke taken, terwijl ze de dringende en belangrijke taken uit de weg gaan.

Wil je hiermee graag aan de slag, maar heb je toch het idee meer begeleiding nodig te hebben in jouw werksituatie? Een gratis oriëntatiegesprek kan duidelijk maken wat coaching voor jouw situatie kan betekenen.

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatiegesprek aan


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden