Wat zijn ambities?
Ambitie is het streven om carrière te maken. In algemene zin is ambitie het streven naar een doel op een bepaald gebied, dit kan bijvoorbeeld professioneel, persoonlijke of emotioneel gegrond zijn. Hierbij geeft u uzelf dus de kans uzelf te ontwikkelen naar een hoger doel. Over het algemeen wordt het hebben van ambitie als iets positiefs ervaren, echter moet men hierbij wel realistische ambities voor ogen hebben. Een te hoog doel, kan u namelijk juist weer demotiveren aangezien u dan nooit dicht bij dit doel komt.

Wat zijn uw ambities?
Het is verstandig om te weten welke ambities u nastreeft, oftewel een duidelijk doel te hebben in uw leven. Voornamelijk werkgerelateerd is dit van belang, waarbij ambitie is gericht op uw loopbaan. Immers, hoe vaak wordt bij een sollicitatiegesprek niet gevraagd: ‘Wat zou u over 5 jaar willen doen?’ Oftewel, er wordt verwacht dat u duidelijk kunt aangeven wat uw ambities zijn. Zonder doel of ambitie is er de kans dat u stil blijft staan, terwijl iedereen om u heen wel vooruit probeert te streven. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u niet meer weet wat uw ambities zijn. Probeer uzelf dan vragen te stellen als ‘Waarom heb ik dit beroep of deze studie gekozen?’, ‘Wat is uw droombaan?’.

Ambities ontdekken met GORTcoaching
Als u deze vragen niet kunt beantwoorden, dan kunt u hulp inroepen van een van de GORTcoaches in Nederland. Zij kunnen u helpen uw ambities weer op een rijtje te krijgen, en aan te passen aan uw opleiding en ervaring. Zij kunnen u helpen realistische doch haalbare ambities op te stellen, waarbij zelfs een stappenplan kan worden opgezet om de eerste stappen richting deze ambitie in te luiden. Heeft u behoefte aan een gesprek om te bespreken hoe uw coachingtraject met betrekking tot ambitie ontwikkeling er uit zal gaan zien?

 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden