Arbeids- en organisatiepsycholoog | GORTcoaching - Gratis oriëntatiegesprek
Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Vandaag de dag wordt er steeds meer aandacht besteed aan de relaties en ontwikkeling van werknemers en hun werkomgeving. Een arbeids- en organisatiepsycholoog kan hulp bieden aan alle professionals – van ZZP’er tot multinational – wanneer er behoefte is aan optimalisatie van het functioneren op de werkvloer.

Het werkveld van de arbeids- en organisatiepsycholoog kan worden onderverdeeld in twee disciplines: het individu en de organisatie.

Arbeidspsychologie
In de arbeidspsychologie worden door de arbeids- en organisatiepsycholoog vraagstukken behandeld met betrekking tot het individu. Onderwerpen op dit terrein zijn gericht op het bevorderen van het individuele welzijn en het functioneren van mensen met betrekking tot hun werk.

Ondersteuning vanuit deze discipline betreft onder andere:

 • Loopbaancoaching
  Welke stappen moet ik ondernemen om mijn doelen te verwezenlijken?
 • Re-integratie
  Hoe betreed ik na een periode van afwezigheid opnieuw de arbeidsmarkt?
 • Sollicitatietraining
  Op welke manier laat ik het beste van mijzelf zien?
 • Toekomstvragen
  Hoe maak ik mijn toekomstdromen concreet?
 • Competentie ontwikkeling
  Waar ligt mijn kracht en hoe kan ik dit het beste benutten?
 • Burnout en werk gerelateerde stress
  Mijn werk kost me veel energie. Wat moet ik doen om mijn werk energie te laten opleveren?

Organisatiepsychologie
De arbeids- en organisatiepsycholoog focust binnen de organisatiepsychologie op relaties tussen werknemers en hun werkomgeving. De nadruk ligt op het optimaliseren van persoonlijke werkprocessen en het intern motiveren van werknemers.

Ondersteuning vanuit deze discipline betreft onder andere:

 • Recruitment en selectie
  Hoe vind je de juiste mensen voor de juiste functie?
 • Human resource management
  Welke trainingen sluiten het beste aan op mijn personeel?
 • Conflicthantering
  Er zijn onderlinge (menings-)verschillen tussen werknemers. Hoe de samenwerking worden bevorderd?
 • Outplacement
  Ik moet afscheid nemen van mijn werknemers. Wat zijn nu hun mogelijkheden?
 • Reorganisatie
  Hoe behoud ik onze bedrijfscultuur binnen het vernieuwde bedrijf?
 • Werkbevlogenheid
  Welke middelen zijn er om werknemers intrinsiek te blijven motiveren?
 • Leiderschapsstijlen
  Op welke manier geef ik zo effectief mogelijk leiding?

De arbeids- en organisatiepsycholoog is expert op het gebied van mensen en hun werkomgeving. Zo kan een deskundig advies of training een individuele carrièreboost geven of lijden tot procesoptimalisatie van werknemers binnen de organisatie.

Door middel van een gratis oriënterend gesprek bij GORTcoaching krijgt u inzicht in de mogelijkheden die toepasbaar zijn op uw persoonlijke situatie.