Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Bedrijfspsychologen maken van beslissingen
Twijfelt u of uw werk goed bij u past? Zoekt u meer uitdaging en wilt u een nieuwe baan, maar vindt u het lastig een goede keuze te maken? Op deze momenten kan een gesprek met een van onze bedrijfspsychologen helpen.

Een baan wordt onder ander gekozen om er plezier, uitdaging en voldoening uit te halen op de lange termijn. Uit onderzoek is gebleken dat het erg lastig kan zijn om zulke grote beslissingen te nemen die invloed hebben op de lange termijn. Het bewuste en onbewuste deel van het brein heeft een grote invloed op het maken van deze beslissingen, maar hoe werkt dit?

Het brein en beslissingen
Het menselijk brein bestaat uit een bewust deel en uit een onbewust deel. Het bewuste deel van het brein bevat de gedachten waarvan we ons bewust zijn dat we deze hebben en het zijn de bewuste plannen die we maken. Kleine beslissingen kunnen gemakkelijk genomen worden met alleen het bewuste deel. Een voorbeeld hiervan is de beslissing wat u vanavond gaat eten. Hierbij hoeft u slechts een kleine afweging te maken, wat goed te doen is met uw bewuste gedachten. In tegenstelling tot het bewuste deel, bevat het onbewuste deel van het brein de gevoelens die je hebt bij een probleem of beslissing. Grotere beslissingen kunt u onmogelijk alleen met het bewuste deel van het brein nemen. Het gaat om een beslissing voor langere tijd en deze beslissing moet dan ook goed voelen. Voor deze beslissing heeft u zowel uw bewuste als onbewuste deel van het brein nodig.

Invloed
De grote vraag is dan hoe neemt u een beslissing die invloed heeft op een langere periode, zoals uw keuze voor uw baan? Dit doet u door goed na te denken over de opties die uw heeft en de voor- en nadelen daarvan. Als u dit lastig vind is het mogelijk om voor een gesprek met een van onze bedrijfspsychologen te kiezen. Deze psycholoog kan u begeleiden met uw keuze en ervoor zorgen dat u uiteindelijk een weloverwogen beslissing neemt.

Wilt u hulp?
Wilt u meer informatie over of hulp bij het nemen van uw beslissing? Plan dan hier een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in bij een van onze bedrijfspsychologen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden