Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Coaching focust zich op het verbeteren van je dagelijks leven, je werk prestaties en je welzijn. Het is daarbij belangrijk dat de rust bewaart blijft en jij veel ruimte krijgt. Het draait niet om de coach, maar om jou. Op deze manier kan je zelf richting geven aan je eigen ontwikkeling om zo uiteindelijk op eigen kracht jezelf te sturen.

Bijdrage van coaching
Natuurlijk helpt de coach je bij je ontwikkeling. Hierbij is het belangrijk dat er niet alleen gepraat wordt over hoe iets aangepakt kan worden, maar dat je ook gestimuleerd wordt om daadwerkelijk actie te ondernemen. Er wordt daarbij benadrukt dat het niet erg is om te falen en dat het doel niet meteen bereikt hoeft te worden.
Daarnaast stelt de coach je ook een aantal vragen waardoor je op een andere manier naar je probleem kan kijken. Dit zijn vragen als:

  • Kan je een problematische situatie beschrijven vanuit het eigen perspectief?
  • Kan je het ook bekijken vanuit het perspectief van de andere betrokkenen?
  • Wat zijn je eigen of andermans ervaringen in deze situatie?
  • Welke effecten heeft deze situatie op jezelf en op de ander?
  • Hoe zou je het anders kunnen aanpakken? Wat zijn alternatieve manieren om je te gedragen?
  • Zou je die alternatieve gedragingen willen oefenen?
Aan de hand van deze vragen kan dit alternatieve gedrag geoefend worden door middel van rollenspellen. Deze oefeningen laten zien wat het patroon van reageren is en hoe dat veranderd kan worden. Hieruit kan een actieplan gemaakt worden, die dan ik het dagelijks leven kan worden uitgevoerd. Wil jij hiermee aan de slag?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met onze coach in Eindhoven en omgeving »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden