Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Kom jij altijd op tijd of juist altijd te laat? Haal je deadlines? Kan jij goed inschatten hoeveel tijd taken gaan kosten? Ben jij een goede time manager? Als je nee antwoord op deze vragen, dan verdeel jij je tijd niet optimaal. Een coach kan jou helpen je tijd beter te verdelen, waardoor je minder stress zal ervaren. Hier alvast een aantal handige tips!

  1. Maak een dagelijks plan. Plan je dag voordat deze begint, ‘s ochtends of zelfs de avond van te voren. Dit plan geeft je een goed overzicht van hoe jou dag er uit gaat zien, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  2. Geef elke taak een tijdslimiet. Maak voor jezelf duidelijk dat je taak X af moet hebben voor 10:00 uur en taak Y voor 12:00 uur. Zo voorkom je dat taken voort blijven slepen en je aan het einde van je dag maar één taak van je hele planning af hebt.
  3. Leer “nee” zeggen. Neem niet meer taken aan dan je aan kan, zodat je planning niet overvol komt.
  4. Richt er op om te vroeg te zijn. Vaak richten mensen hun planning zo in, dat ze bijvoorbeeld precies op tijd op een afspraak aankomen. Het gevolg is dan dat mensen te laat komen. Als jij je er op richt om ergens 10 minuten te vroeg te zijn, dan kom je vaak op tijd.
  5. Plaats een klok op een duidelijk zichtbare plek. Veel mensen zijn zich vaak niet bewust hoe snel de dag voorbij vliegt. Daarom is een duidelijk zichtbare klok een constante trigger om hier wel bewust van te zijn.
  6. Leer prioriteiten te stellen. Verlies jezelf niet in onnodige zaken en details. Maak in je dagplanning heel helder waar de prioriteiten van die dag liggen. Veel mensen vinden het moeilijk prioriteiten te stellen en zich hier aan te houden, personal coach Utrecht kan jou helpen prioriteiten te stellen.
  7. Delegeer. Soms kan je niet alles zelf, niet omdat je de kwaliteiten niet hebt, maar omdat je de tijd niet hebt. Leer dan om je collega’s te vertrouwen en taken te delegeren. Naast dat dit extra tijd voor jou oplevert, zorgt dit ook voor extra connectie met je collega’s om samen tot een mooi eindproduct te komen.

Heb jij het gevoel dat je wel wat hulp bij time-management kan gebruiken? Plan dan nu een gratis oriëntatiegesprek in met een coach!

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden