Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tegenwoordig is het meer dan normaal dat werknemers een dag thuis werken of een flexplek hebben. Dit is een uitkomst voor jou als werknemer, geen eindeloos lange files en je tijd kan jezelf indelen. Er is alleen één maar. Zijn wij wel zo effectief bezig als op kantoor? Coach Amstelveen geeft jouw een aantal tips om de valkuilen van thuiswerken te vermijden.

Flexibel werken is niet alleen meer weggelegd voor ZPP’ers en een paar geluksvogels met soepele werkgevers. Het Nieuwe Werken wordt steeds meer geïntroduceerd in organisaties en medewerkers gaan meerdere uren in de week thuis aan de slag. Uit onderzoek van  de Standford University is zelfs gebleken dat thuiswerkgroepen beduidend productiever zijn dan werkgroepen op kantoor.

Oké, dat is duidelijk: flexwerken is geaccepteerd en productief. Maar hoe zorg jij ervoor dat je net zo of zelfs effectiever werkt dan op kantoor?

1. Creëer een plek die alléén bedoeld is om te werken

Het is belangrijk dat jij een plek creëert waar je echt alleen maar werkt en wat je ook associeert met werken. Dus niet op de bank voor de tv, op het bed met een kussen in je rug of aan de koffietafel. Richt de plek zo in dat jij hier ongestoord en productief kunt werken. Denk hierbij aan een rustig bureau waar alleen functionele spullen opstaan. Vermijd het liefst overbodige accessoires die je kunnen afleiden. Door een schone en opgeruimde werkplek zul jij productiever kunnen werken.

2. Bescherm je werktijd

Er zitten twee kanten aan flexwerken. Je bent snel geneigd andere afspraken te maken of je werkt te lang door. Als je thuis bent kun je tussen door het huishouden doen of even een bakje koffiedrinken met een kennis. Heel handig dat je dit kunt combineren, maar voor dat je het weet is je middag weg en krijg je weinig gedaan. Het is belangrijk dat je grip krijgt op je werktijd en een goede planning maakt. Zoek voor jezelf uit op welke momenten van de dag jij het meest productief bent en werk op deze tijden. Ben jij een ochtendmens? Dan ben je het meest actief voor de lunch en kun je beter deze uren besteden aan het afhandelen van je belangrijkste taken. Maar er zijn ook mensen die later op de dag beter presteren en liever in de avonduren werken. Als dit voor jezelf overzichtelijk is, kun jij jouw werkdag hier omheen plannen.

3. Houd je aan de (arbo)regels

Nu je een werkplek hebt gecreëerd, is het van belang dat deze ook voldoet aan de arbo-regels voor flexwerkers. Dit houdt onder andere in dat je een ergonomische bureaustoel hebt en er voldoende verlichting aanwezig is. Als je lang achter je computer zit, is het verstandig om op je houding te letten. Zorg dat je niet te dicht op het scherm zit en houd je armen op 90 graden bij het typen. Het is tevens bevorderlijk om elk half uur even op te staan en een kleine loopje te maken. Dit geeft je energie en zorgt  ervoor dat je niet een verkrampte houding aanneemt.

Wil jij meer professionele advies over flexwerken van coach Amstelveen? Plan dan gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met coach Amstelveen!

 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden